استاندار فارس: تکالیف دستگاههای استان برای احیای تالابهای فارس زمانبندی شد.
محمدهادی ایمانیه در کارگروه احیای تالابهای فارس با بیان اینکه جلسات جای پیگیری مصوبات و پاسخگویی کسانی است که باید کاری انجام میدادند نه ارائه گزارش صرف، افزود: سالها است که مشکلات همینطور مانده و بعید است با این روند مشکل حل شود.
ایمانیه با تاکید براینکه باید مسائلی که رفع آنها در توان استان باشد، مطرح و پیگیری شود، گفت: اجرای مطالعات قبول است، چون بدون مطالعه هیچ تصمیمی قابلیت اجرایی ندارد، اما باید مبتنی بر مطالعات و در حد توان استان برنامه ارائه داد.
استاندار فارس افزود: تعیین آب مورد نیاز تالابها تا ۳ ماه آینده مشخص شود.
ایمانیه با بیان اینکه زمانبندی تکالیف دستگاههای استان برای احیای تالابها انجام شود، عنوان کرد: چاههای غیرمجاز احصا و با عدد و تفکیک شهرستانها مشخص شده است، به همه فرمانداران تکلیف شده که سالی ۱۵ درصد از این چاههای غیرمجاز پلمب شوند.
او با بیان اینکه پلمب چاههای غیرمجاز در اطراف تالابها سالانه باید ۲۵ درصد موارد احصاء شده باشد، تاکید کرد: آب منطقهای باید براین موضوع نظارت کند، ولی این نافی تعهد فرمانداران نیست، برای کسانیکه این چاهها محل کسب درآمد محسوب میشود باید چارهای اندیشید و اقدام دیگری انجام داد و اشتغالی غیراز کشاورزی برای این گروه در نظر گرفت.
استاندار فارس با تاکید بر لزوم هوشمند کردن پمپ کل چاههای مجاز این استان، گفت: موضوع نصب کنتور هوشمند برای چاههای مجاز باید ظرف دو سال تمام شود.
معاون فنی محیط زیست فارس نیز در این جلسه گفت: ارائه نقشه راه احیای تالاب بختگان توسط دانشگاه شیراز و نقشه راه احیای پریشان نیز توسط دانشگاه تهران تهیه شده است.
نبیالله مرادی با بیان اینکه امضای تفاهم نامه احیای تالابهای استان فارس با ۹ دستگاه اجرایی انجام شده است، افزود: این تفاهمنامه با هدف هم افزایی در مدیریت یکپارچه منابع آب در حوضه آبخیز تالابهای استان فارس بوده و هر دستگاه تعهداتی برای اجرای این تفاهمنامه داشته است.
مرادی با بیان اینکه تهیه طرحهای زیست بومی در سطح حوضه تالابها از تعهدات محیط زیست است، عنوان کرد: برای تالاب ارژن امسال این طرح انجام میشود، تالابهای هفت برم و برمشور نیز برای ۱۴۰۲؛ هرم و هیرم و کاریون برای ۱۴۰۳ و دشت کنار و برم فیروز هم برای ۱۴۰۴ در نظر گرفته شده است.