مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی گفت: مازاد تولید مرغ اجازه نمیدهد قیمت مرغ در بازار به قیمت تمام شده آن برسد.
مجری: وضعیت بازار مرغ به چه نحوی است؟
اسدالهنژاد: با توجه به آنکه واحدهای مرغداری در تأمین نهادهها با مشکل مواجه بودند و نهاده بسیاری از واحدهای مرغداری که بهمن و اسفندسال گذشته جوجهریزی کرده بودند، هنوز تأمین نشده است ولی حجم تولید مرغ در سطح کشور تا امروز خوب بوده و نیاز بازار به طور کامل تأمین میشود و حتی در بازار با مازاد مرغ مواجه هستیم.
این تولید مازاد، باعث شده قیمت تمام شده مرغ برای واحدهای مرغداری خیلی بالاتر از رقم موجود در بازار باشد به همین دلیل شاهد کاهش قیمتی در سطح بازار نیستیم. همه ما میخواهیم که مرغ با قیمت مناسب و ارزان دست مردم برسد.
وقتی مؤلفههای تولید و قیمت تمام شده برای تولیدکنندگان افزایش پیدا میکند، دولت یا باید از مصرفکننده در قالب یارانه و یا به هر شکلی که صلاح میداند، حمایت کند یا اینکه قیمت محصول افزایش پیدا کند که تولیدکننده بتواند روی پای خودش بایستد. به هر حال در شرایط فعلی واحدهای مرغداری ما زیان میکنند که امیدواریم این شرایط خیلی طولانی مدت نباشد.
مجری: کارت اعتباری پروتئینی چیست؟
اسدالهنژاد: اکنون دولت این اعتبار پروتئینی را به صورت نقدی پرداخت میکند. در دی ماه این کار کلید خورده بود در همان مقطع دولت اعلام کرده بود که ما طی سه ماهه آینده این کار را انجام میدهیم و کارت پروتئینی را آماده سازی میکنیم و در زمان اجرا کارت اعتباری پروتئینی میدهیم؛ متأسفانه این قضیه به فراموشی سپرده شده است.
مقرر شده بود دهک هدفی که مشمول دریافت یارانه میشود این کارت را به او دهند و میتوان در کارت ملی فرد مورد نظر تعریف کرد یا یک کارت مجزا صادر کرد که بتواند همان محصول پروتئینی (تخم مرغ، مرغ، گوشت و لبنیات) را خریداری کند.
ارائه کارت اعتباری پروتئینی کمک میکند هم محصولات پروتئینی سر سفرههای مردم بیاید و هم اینکه تولید دچار اخلال نشود. چون ما فقط بحث تولید را نداریم، اشتغال هم یکی از اصلیترین موضوعاتی است که ما باید در این مقوله به آن توجه ویژه داشته باشیم.
کارت اعتباری پروتئینی میتواند تا حد زیادی این معضلات را کاهش دهد و سرانه مصرف مرغ و سایر محصولات پروتئینی را در آن رتبهای که قبلا بوده نگه دارد.