محمدرضا شاهپسند در بوشهر گفت: چهار هزا و ۸۰۰ کارگاه آموزش فنیوحرفهای در کشور فعال است که بهطور میانگین ۱۲ نفر در هر رشته در حال آموزش است.
بهگزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر؛ صبح شنبه با بستن قراردادی میان ادارهکل آموزش فنیوحرفهای استان بوشهر و مؤسسه صنعتی شهید محلاتی بوشهر، یک کارگاه آموزشی راهاندازی شد تا محیط کار واقعی برای فراگیران جوشکاری آلومینیوم فراهم شود. همچنین یک کارگاه جوارکارگاهی نیز در این مؤسسه راهاندازی شد تا شاغلان مؤسسه شهید محلاتی بوشهر که در ساخت و تعمیر شناورها در بندر بوشهر فعالیت میکند آموزشهایی برای افزایش توانمندی خود ببینند.
معاون آموزشی سازمان فنیوحرفهای کشور که بوشهر سفر کرده در بازدید از این کارگاهها و مجموعه صنعتی شهید محلاتی بوشهر به خبرنگار صداوسیما گفت: در استان بوشهر ارتباط خوبی میان فنیوحرفهای و صنایع کشتیسازی وجود دارد که نیروهای خوبی نیز تربیت میشوند. از ۲۴۰ نفر آموزش دیدهاند ۱۵۰ نفر جذب همین مؤسسه شدهاند و بهرهوری بالایی دارند.
محمدرضا شاهپسند افزود: با رایزنیهایی که شده، سازمان فنیوحرفهای مجوز محیط کار واقعی را به مجموعه شهید محلاتی بوشهر خواهد داد تا نیروهای خارج از مجموعه نیز بتوانند ورود کنند و آموزش ببیند و حتی در شهرهای دیگر نیز خدمات ارائه دهند.
او با اشاره به اینکه آموزش را بهسمت تقاضامحوری پیش میبریم، اضافه کرد: با رایزنیهای انجامشده با این مؤسسه، در بخشهای تعمیرات موتور کشتی، سامانه تهویه و تبرید و سامانه برق کشتی نیازهایی وجود دارد که اگر در شرکتهای مستقر در استانهای دیگر مانند ماشینسازی تبریز، ترانسفو زنجان، محورسازی ارومیه و هپکو اراک میتوانند یاری کنند که بتوان نیروهایی برای کمک در این بخش از خدمات تربیت کرد.
شاهپسند گفت: اگر مؤسسه شهید محلاتی بخواهد موتور کشتی طراحی کند و بسازد فنیوحرفهای همراه آنان خواهد بود تا شاهد پیشرفت در این بخش باشیم.
معاون آموزشی سازمان فنیوحرفهای کشور با اشاره به گشایش کارگاه جوش آلومینیوم در مؤسسه شهید محلاتی افزود: در این دوره سه نفر در این کارگاه آموزش جوشکاری آلومینیوم میبینند تا پس از توانمندسازی بتوانند جذب همین مؤسسه شوند و برای کشور خود مفید باشند. البته مهارتآموختگان در کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز متقاضی دارند.
او تأکید کرد که در آموزشها تمامی استانداردها اجرایی میشود تا محصولات باکیفیت تولید و استفاده شوند.
شاهپسند گفت: ۴ هزار و ۸۰۰ کارگاه آموزش فنیوحرفهای در کشور داریم که در هر یک بهطور میانگین ۱۲ نفر فراگیر میپذیریم. فنیوحرفهای برای هر کارگاه در هر ددوره شمار بالایی را نمیپذیرد تا پنجه کارآمد را در فنها و حرفهها داشته باشیم. همچنین ۱۸ هزار آموزشگاه آزاد در کشور هم در حال آموزش مهارتها هستند.
معاون سازمان فنیوحرفهای کشور افزود: شرایط آموزش در کارگاهها پس از فروکش کردن همهگیری کرونا، عادی شده، مراکز فعال شدهاند و محدودیتها نیز برداشته شدهاند.
محمدرضا شاهپسند با اشاره به اجرای طرح «کهاد» گفت: طرح «کهاد» برای آموزش و توانمندسازی دانشجویان است که در آن برخی از واحدهای دانشگاهی جایگزین میشوند تا پس از فارغالتحصیلی برای ورود به بخشهای گوناگون صنعتی و بازار کار آماده باشند.
او با اشاره به اینکه طرح دیگر فنیوحرفهای، طرح «نخلستان» است، افزود: در طرح «نخلستان» فارغالتحصیلان دانشگاهی در مشاغل آینده و فناورانه برای کمک به مؤسسات جذب میشوند. ما بررسی کردیم که بیش از ۵۰ درصد از ورودی فنیوحرفهای فارغالتحصیلان دانشگاهی هستند که هنگام یا بعد از دانشجویی بهسمت آموزش فنیوحرفهای میآیند و ما تصمیم گرفتیم آنان را در دوران دانشجویی با آموزش مهارت، توانمندسازی کنیم.
علی دارابی مدیرعامل مؤسسه شهید محلاتی بوشهر هم گفت: سالهای گذشته به ۲۵۱ نفر آموزش تخصصی جوشکاری آلومینیوم دادیم که ۷۵ درصد از آنان جذب مؤسسه شدند و دیگران نیز در صنعت مشغول شدند. امیدواریم با این قرارداد گام مهم دیگری در این مؤسسه برداشته شود.
مدیرکل آموزش فنیوحرفهای استان بوشهر هم گفت: یکی از رسالتهای آموزش فنیوحرفهای استان توانمندسازی نیروی انسانی متناسب با نیاز بازار کار و بنگاههای اقتصادی استان است که یکی از آنان مؤسسه شهید محلاتی بود. پس از انجام مطالعات، تفاهمنامهای با این مؤسسه بسته شد تا فراگیران در محیط کار واقعی آموزش بینند و در کنار آن کار اقتصادی کنند.
عبدالمجید دراهکی افزود: همچنین برای افزایش توانمندی نیروهای مشغول کار در این مؤسسه کارگاه جوارکارگاهی نیز در این مجموعه راهاندازی شد تا بتوان متناسب با نیاز آینده به آنان آموزش دهیم.
او اضافه کرد: آموزش نیروی انسانی در طرح «کهاد» برای دانشجویان در حال تحصیل با بستن قراداد با دانشگاه خلیج فارس انجام میشود تا دانشجویان در کنار رشته تحصیلی، یک مهارت را نیز آموزش بینند تا پس از تحصیل نیازی به آموزش نداشته نباشد.
دراهکی گفت: در طرح «نخلستان» نیز با پارک علم و فناوری خلیج فارس استان بوشهر تفاهم شد که تمامی نیروهای دانشبنیانی که متقاضی تجاریسازی ایدههای خود در پارک علم و فناوری هستند از راه آموزشهای استاندارد توانمندسازی شوند.