کارشناس مسائل حقوقی نکات کاربردی درخصوص مزایده اموال و شرکت در مزایده ارائه کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز خوزستان، ابوالفضل عطازاده گفت: زمانیکه فرد بدهکار مبادرت به پرداخت بدهی خود به شخص طلبکار نمیکند، طلبکار نسبت به توقیف اموال وی از طریق اجرای ثبت اسناد و اجرای احکام دادگستری اقدام و در نهایت وصول میکند.
وی افزود: پس از توقیف اموال، مزایده عمومی از طریق آگهی، انجام میشود و قیمتی که برای اموال توقیفی از سوی کارشناس تعیین میشود، نرخ سهل الفروش بوده و قیمت واقعی کمتر است، بطوریکه اگر مثلا قیمت یک ملک ۱۰ میلیارد تومان است، در مزایده به ۸ میلیارد تومان کاهش مییابد.
عطازاده میگوید: همین موضوع و تفاوت قیمت واقعی و به روز اموال با قیمت مزایده سبب ایجاد انگیزه برای شرکت افراد و خریداری اموال توقیفی میشود تا سود زیادی عاید خریداران شود.
کارشناس مسائل حقوقی ادامه داد: بدون شک فرد بدهکاری که اموال خود را از دست داده، برای به دست آوردن اموال خود از طریق مراجع قضایی و به کمک وکیل پیگیری خواهد کرد، ضمن اینکه ممکن است رای صادره به دلایلی غیابی صادر شده باشد، بنابراین مالباخته میتواند ادعا کند که مبلغ طلبکار واقعی نبوده و اموال خود را مطالبه کند.
وی اضافه کرد: همچنین اگر فردی اقدام به صدور چک کرده است، احتمال دارد که چک را به عنوان امانت یا ضمانت به طلبکار داده باشد که در نهایت با اثبات این موضوع، مزایده زیر سوال میرود.
عطازاده گفت: در همه موارد یاد شده و مسائل مشابه آن، امکان ابطال مزایده پس از گذشت ۳ یا ۴ سال و حتی بیشتر وجود دارد، در این شرایط شخصی که مبادرت به خرید ملک یا اموال توقیفی کرده سود زیادی کسب کرده و فرد بدهکار میتواند دوباره مال خود را به قیمت روز خریداری کند.
بیشتر بخوانید: لغو مزایده در کوی مدرس اهواز
وی توصیه کرد: اگر میخواهید در مزایدهای شرکت کنید، با وکلای متخصص در این زمینه مشورت شود تا از متضرر شدن خریدار جدید اموال توقیفی و مورد مزایده جلوگیری بعمل آید.