شالیکاران شرق مازندران سه سالی است با روش خُشکه کاری برنج موفق شدند، بحران خشکسالی را مدیریت کنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز مازندران،مهمترین چالش کشت برنج با روش رایج و سنتی، مصرف زیاد آب و زحمت زیاد کشاورزان است که با توجه به تغییرات اقلیمی و کاهش منابع آبی جاری و زیرزمینی، خُشکه کاری، روشی مناسب برای شرایط کمآبی در مازندران است.
خُشکه کاری برنج نوعی از روش کشت مستقیم برنج است که در این روش، بذر برنج به صورت خشک در بستر زمین، شبیه گندم کاشته میشود.
بر خلاف روش غرقاب دائم و رایج آبیاری، در این روش به صورت دورهای و بر حسب نیاز و شرایط خاک شالیزارها انجام میشود.
آبیاری تناوبی، بارانی و استفاده از نوار تیپ شیوههای مرسوم آبیاری به روش خُشکه کاری است.
به عقیده کارشناسان جهاد کشاورزی، استفاده از این شیوه کشت برنج، کاهش ۴۰ تا ۶۰ درصدی مصرف آب را به همراه دارد.
کاهش مصرف انرژی و حفظ سلامت کشاورزان، کاهش هزینه کارگری، افزایش بهرهوری در استفاده از نهادهها، حفظ خاک، یکنواختی در سبز شدن مزرعه و رسیدن یکنواخت محصول و امکان استفاده آسانتر از کمباین برای برداشت، جلوگیری از هدر رفتن کود و افزایش اکسیژن خاک از دیگر مزایای روش خشکه کاری برنج است.
زینب دیوارگر گزارش میدهد