محققان اثر مصرف قهوه بر خطر آسیب کلیه را بررسی و دریافتند که نوشیدن هر مقدار قهوه برای سلامت کلیه مفید است و مصرف ۲ تا ۳ فنجان در روز به طور کامل خطر آسیب کلیه را از بین میبرد.
ترکیباتی مانند اسید کلروژنیک و تریگونلین در قهوه برای کاهش التهاب عمومی و استرس اکسیداتیو شناخته شده اند. دانستن بیشتر در مورد اینکه چگونه مصرف قهوه بر بروز سایر بیماریهای مرتبط با کلیه تأثیر میگذارد، میتواند به علم پزشکی کمک کند تا گامهایی برای کاهش خطر ابتلا به بیماری پیشرونده کلیه در افراد بردارند.
به تازگی، محققان اثرات مصرف قهوه را بر آسیب حاد کلیه (AKI) بررسی کردند، زمانی که کلیهها به طور ناگهانی تمام یا بخشی از عملکرد خود را از دست میدهند. AKI نشان دهنده یک مشکل بهداشت عمومی با حدود ۰.۲۵ ٪ از جمعیت عمومی است.
محققان به این نتیجه رسیدند که باید مکانیسمهای فیزیولوژیکی زیربنای اثرات محافظتی بالقوه مصرف قهوه را در مطالعات بزرگتر با مدت طولانیتر ارزیابی کنند.
محققان اعلام کردند: «افزودنیهای قهوه مانند شیر، خامه، شکر یا شیرینکنندهها نیز میتوانند بر نتایج تحقیقات تأثیر بگذارند». آنها اشاره کردند که سایر نوشیدنیها ممکن است اثرات مشابهی داشته باشند.
برای کسانی که به خود قهوه حساسیت دارند یا نمیتوانند طعم آن را تحمل کنند، برخی از چایها میتوانند جایگزین خوبی باشند.
برگهای چای نسبت به دانههای قهوه کافئین کمتری دارند، اما همچنان میتوانند منبع انرژی خوبی باشند. اگر فردی از قهوه لذت میبرد، اما کافئین سیستم بدن او را به هم میزند، جایگزینهایی وجود دارد که از کاسنی یا دانههای برشته ساخته شده اند که میتوانند عادت صبحگاهی او را برآورده کنند و همان طعم بو داده یک فنجان قهوه را ارائه دهند.
هر نوع چای گیاهی بدون کافئین میتواند جایگزین قهوه برای بسیاری از افراد شود. بعضی مواد موجود در قهوه نیز میتوانند باعث ایجاد واکنشهای نامطلوب شوند.
هر یک از این عوامل به طور بالقوه میتواند باعث واکنش آلرژیک یا عدم تحمل در افراد خاص شود. افرادی که قهوه را با شیر یا خامه مینوشند ممکن است به لبنیات واکنش نشان دهند. نوشیدنیهای بسیار شیرین ممکن است باعث افزایش قند شوند.
شربتهای طعمدار همچنین میتوانند حاوی بسیاری از مواد تشکیل دهنده دیگر باشند که میتواند عامل ایجاد علائم آلرژی باشند. یک مطالعه اخیر منبع معتبر منتشر شده در مجله سم شناسی و سلامت محیط نشان داد که نمونههای مختلف دانه قهوه سبز با مایکوتوکسینهایی که از قارچهای روی دانهها میآیند، آلوده شده اند.
این سموم ممکن است در فرآیند برشته کردن زنده بمانند و در قهوه وجود داشته باشند و باعث واکنش آلرژیک شوند. محققان خاطرنشان کردند که قرار گرفتن در معرض مایکوتوکسین یک نگرانی برای سلامتی است. مطالعات بیشتر باید به دنبال راههایی برای محدود کردن قرار گرفتن در معرض این سموم باشد.
در حقیقت کارشناسان به دلیل خاصیت معجزهآسایی قهوه در جلوگیری از ابتلا به بیماریهای مزمن به آن «داروی معجزه گر» میگویند. به طور کلی تاثیر قهوه روی بدن در صورت مصرف روزانه بسیار چشمگیر است. این روزها قهوه طرفداران زیادی پیدا کرده است. طوری که بسیاری از دوستداران قهوه هم مانند هر مادهای غذایی دیگری فواید و مضراتی دارد. نکتهی مهم، رعایت تعادل در مصرف آن است.