ساخت بناهاي بلند در کوچه هايي که عرض زيادي ندارند، آسيب هايي دارد که محدوديت در خدمت رساني بموقع در بحران ها، يکي از آنهاست.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خراسان شمالی خراسان شمالی در سال های اخیر، شاهد رشد چشمگیری در زمینه ساخت و سا
ساخت و سازهایی که گاه در کوچه و پس کوچه های باریک و خیابان های کم عرض قد علم می کنند؛ بدون اینکه مسائلی همچون امداد رسانی در مواقع خطر در نظر گرفته شود.
گشتی کوتاه در محلات مختلف بجنورد به ما نشان می دهد که خطر تا چه اندازه جدی است.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی بجنورد می گوید: اخطار کتبی برای مالکان ساختمان های نا ایمن بجنورد ارسال شده است ولی تاکنون اتفاق خاصی در زمینه ایمن سازی آن ها نیفتاده است.
محمدحسن صحراگرد، با اشاره به اینکه این اخطارها با رونوشت دادستانی بوده اما تاکنون ترتیب اثری داده نشده است افزود: حادثه خبر نمی کند و در صورت بروز حوادث، به دنبال مقصر گشتن نمی تواند دردی را دوا کند.
شهروند بجنوردی که ساکن یکی از این مکان هاست می گوید: بارها به شهرداری درخواست دادیم که زیرساخت ایمنی و مناسب را برای این کوچه ها در نظر بگیرند اما توجهی نشده است.
سوال اینجاست که مدیران شهری در کنار صدور مجوزهای ساخت وساز، چه اقدامی برای به روز رسانی تجهیزات امداد رسانی در این کوچه های باریک کرده اند؟
شهردار بجنورد می گوید: با وزارت کشور مکاتبه کرده ایم تا برابر ضوابط مبحث 22 ایمنی ساختمانها و دعوت نمایندگانی از سازمان نظام مهندسی ، استاندارد ، راه وشهرسازی بتوانیم راهکارهای شناخت و فرایند تشخیص ساختمانهای ناایمن را تدوین کنیم و از بروز تجارب مشابه متروپل آبادان در شهر جلوگیری کنیم.
کیان حصاری افزود: برای ساختمان های قدیمی دارای پایان کار که با ضوابط کنونی مغایرت دارند و نا ایمن تشخیص داده می شوند نیز نیازمند تبیین راهکارهای اجرایی هستیم.
اما با همه این حرف ها و قول ها و توجیهات بیش از ۱۰۰ کوچه بدون زیرساخت و ۷۰ ساختمان نا ایمن در مرکز استان وجود دارد که هر کدام به تنهایی میتواند زنگ خطری برای حادثه ای جبران ناپذیر باشد.