رییس رسانه ملی گفت: رویکرد جهانی ما در معاونت برونمرزی همراهی با رویشهای بینالمللی در حوزه خبر و اطلاعرسانی و استفاده از ظرفیتهای جهانی حاکم است.
رییس رسانه ملی شبکه پرستیوی را از شبکههای پرافتخار رسانه ملی دانست و افزود: پرستیوی در حوزه بینالملل، جذب مخاطب انگلیسی زبان و فضای رسانهای کشور تاثیر گذار بوده، جایگاه خود را حفظ کرده و در فضای جهانی کاملا شناخته شده است.
جبلی گفت: برتری رسانهای ما در نقاطی است که رقبای ما در آن نقاط، امتیازی ندارند. نقطه قوت ما ذخیره انقلاب اسلامی مردم ایران است، گفتمان انقلاب که فرهنگ حمایت از مظلوم، فرهنگ مقاومت و حمایت از مظلومان در مقابل اشغالگری و سلطهگری در دل آن قرار دارد.
رییس رسانه ملی افزود: ما باید امتیاز خود را به درستی درک کنیم. نقطه تمایز و تفاوت خود با رقبا را دقیق شناسایی و بر آن اساس برنامهریزی کنیم. اگر به این نقطه تمایز توجه نکنیم رویشی نداریم و از رقبا عقب خواهیم افتاد.
جبلی ادامه داد: در دوره تحولی رسانه ملی، تأکید ما بر عدالت گستری و هویت محوری است. این شعار مختص رسانههای داخلی نیست و براساس سرفصل عدالت موظف هستیم عادلانه تمام ظرفیتها و استعدادها را در منظومه رسانهای ایران شناسایی کرده و در قاب تصویر به نمایش بگذاریم.
رییس رسانه ملی خطاب به مدیران شبکه پرستیوی گفت: نقطه مجهول ذهنمان حاصل تأثیری است که رسانههای خبری در دنیا میگذارند و ما باید در این فضا بیشتر تلاش کنیم تا ماندگاری رسانهای خودمان را درک کنیم.
پیمان جبلی با یادی از نادر طالب زاده افزود: نادر طالب زاده همیشه میگفت اگر فقط هزینه یک موشک بالستیک را خرج رسانههای برون مرزی کنید نتیجه اش را چند برابر خواهید دید.
رییس رسانه ملی ادامه داد: رویکرد جهانی ما در معاونت برونمرزی همراهی با رویشهای بینالمللی در حوزه خبر و اطلاعرسانی و استفاده از ظرفیتهای جهانی حاکم است.
لزوم ارائه روایتی درست از موضوعات منطقه و جهان در پرس تی وی
معاون برون مرزی صداوسیما نیز در ابتدای این مراسم با مرور فعالیتهای شبکه پرستیوی گفت: ۱۵ سال از فضای رسانهای که پرستیوی پشت سر گذاشته میگذرد. در ابتدای راه اندازی پرستیوی شاهد شرایطی بودیم که روایت عمومی از موضوعات در اختیار رسانههای جریان اصلی و رسانههایی با برد گستردهتر بود و برای ارائه روایتهای جایگزین، رسانهای وجود نداشت.
احمد نوروزی گفت: ۲۰ سال پیش با افتتاح شبکه العالم روایتی جایگزین و ثانویه از رسانههای جهانی شکل گرفت. پرستیوی هم دیگر رسانهای بود که در فضای انگلیسی زبان راهاندازی شد و کمک کرد تا روایتی جایگزین نسبت به رسانههای جریان اصلی شکل بگیرد.
معاون برون مرزی رسانه ملی ادامه داد:پرس تی وی حتی باعث شد رسانههای جریان اصلی هم برخی از این روایتها را پوشش دهند و حداقل سعی کنند موضوعات را یک سویه پوشش ندهند.
نوروزی تصریح کرد: رسانهای که توانست پیشتاز رسانههای جایگزین در صنعت تلویزیونی باشد، پرس تی بود و این باعث شد تعداد رسانههای بیشتری وارد این عرصه شوند. الهام بخشی پرستیوی برای روایت ثانویه تا سالها ادامه داشت. در گذر سالها شاهد محدودیتهایی برای پرستیوی بودیم و این شبکه به دلیل این محدودیتها از ارائه روایت ثانویه فاصله گرفت.
معاون برون مرزی با اشاره به محدودیتهای رسانهای پیشروی پرستیوی افزود: اعمال محدودیتها و تحریمها قرار نیست همیشه به همان شکل که وضع میشود تاثیرگذار هم باشد. طراحی اولیه دشمنان عدول رسانه از مسیر اصلی خود است، اما افزایش تحریمها و محدودیتها باعث شد پرستیوی به سمتی حرکت کند که با کنار زدن آنها تأثیرگذاریاش را به اثبات برساند.
نوروزی افزود: حالا تلویزیونهای دیگری هم اضافه شدهاند که روایتگری ثانویه را بر عهده دارند. اینجا بود که ما از مقطعی وارد روایت گری سوم شدیم. پرستیوی آنتن خود را به پوشش کامل عملیات یازده روزه سیف القدس اختصاص داد. به یاد میآورم همان زمان روزنامهنگاران آمریکایی توئیت میزدند که اخبار لحظه به لحظه را از پرستیوی ببینید.
معاون برون مرزی رسانه ملی با اشاره به اهداف پرستیوی گفت: ایده اولیه راه اندازی پرستیوی این بود که از موضوعات جهانی و برای مخاطب جهانی روایتی جایگزین ارایه شود و به مرور به این رسیدیم که روایتی ایرانی از موضوعات ایران، منطقه و جهان ارائه دهیم. طبیعتاً مخاطب هم همین را میخواهد.
نوروزی با اشاره به افزایش محدودیتها اضافه کرد: زمانی میتوانستیم روی هر ماهوارهای دسترسی داشته باشیم خبرنگاران ما در هر جایی حضور داشته باشند، اما الان خیلی از دسترسیهای ما قطع شده و با توجه به حاکمیت گستردهای که روی وب اعمال میشود تلاش میشود پیامهای ما انتشار پیدا نکند و بیش از هشت بار صفحه پرستیوی از یوتیوب پاک شده است.
معاون برون مرزی رسانه ملی گفت: محدودیتها نشان میدهد مسیری که پیش میبریم درست و دقیق است. اگر چه اجازه انتشار نگاه جایگزین را نمیدهند، اما کارهای پیچیدهای در حال انجام است و هر ماه دهها میلیون به مخاطبان برون مرزی اضافه کرده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه نیز در سخنانی کوتاه پانزدهمین سالگرد راه اندازی پرستیوی را تبریک گفت. ناصر کنعانی با بیان اینکه پرس تی وی نه تنها صدای بی صدایان بلکه صدای همه حق طلبان و مظلومان است تصریح کرد: در این سالها علارغم همه موانع، محدودیتها و شیطنتهایی که در مسیر این شبکه ایجاد کردهاند تا مانع رسیدن این صدا به گوش افکار عمومیشوند، پرستیوی با قوت و اقتدار کارش را در طراز رسانهای انجام داده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه ابراز امیدواری کرد که با تلاش این مجموعه و مجموعه بزرگ صداوسیما صدای این رسانه به عنوان صدای بی صدایان و حق طلبان و مظلومان رساتر از همیشه باشد و بتواند رسالت خود را به بهترین وجه انجام دهد.
در این مراسم که با قدردانی و تقدیم لوح سپاس به سردبیران، برنامهسازان و دستاندرکاران تولید شبکه پرستیوی به پایان رسید ، علیرضا خدابخشی معاون سیاسی، محسن برمهانی معاون سیما و زینب مهنا همسر نادر طالبزاده هم از دیگر حاضران در مراسم بودند.