اشتغال ۶۰ درصدی زندانیان استان مرکزی
مدیرکل زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی استان مرکزی گفت: در حال حاضر ۶۰ درصد زندانیان استان، شاغل در حوزه های مختلف هستند که امیدواریم امسال این رقم افزایش داشته باشد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز اراک؛ مدیرکل زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی استان مرکزی گفت: در حال حاضر ۶۰ درصد زندانیان استان، شاغل در حوزه های مختلف هستند که امیدواریم امسال این رقم افزایش داشته باشد.
علی اسلامخواه در نشست با اصحاب رسانه اظهار کرد: در حوزه بازگشت زندانیان به خانواده بر اساس اولویت های سازمان و برنامه های موجود، اقداماتی از جمله برپایی مراسمات دینی و مذهبی، کلاس های آموزشی احکام و قرآن با حضور مبلغین و روحانیون و... برگزار شده و عملکرد در این حوزه رشد ۶۷ درصدی نسبت به سال ۹۹ داشته است.
وی با بیان اینکه ۱۷ روحانی طرف قرارداد با اداره کل زاندان های استان هستند، افزود: ۳ هزار نفر از زندانیان در حوزه قرآن در بحث درک مفاهیم، تفسیر، روخوانی و حفظ فعالیت دارند، همچنین در حوزه آموزش نیز از سطح نهضت سوادآموزی تا دانشگاه اقداماتی با همکاری وزارت آموزش و پرورش انجام و در حال حاضر ۳۰۰ نفر در حوزه تحصیلی آموزش های لازم را دریافت می کنند و بیش از ۲ هزار نفر از زندانیان عضو کتابخانه های سطح شهر هستند.
مدیرکل زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی استان مرکزی تصریح کرد: در حوزه ورزش نیز زندانیان فعالیت های خوبی داشته و در رقابت های استانی و کشوری شرکت دارند همچنین در حوزه برنامه های هنری نیز استان مرکزی در حوزه تئاتر در جشنواره استان قزوین رتبه کشوری کسب کرده است.
اسلامخواه یکی از آیتم هایی که در توانمندسازی نقش موثر دارد را مهارت آموزی عنوان کرد و گفت: سال گذشته در استان ۷۵ درصد رشد مهارت ایجاد شد و استان مرکزی رتبه نخست حرفه آموزی در سطح کشور را کسب کرد.، در حوزه ساخت و سازها نیز از زندانیان داوطلب و آموزش دیده استفاده می شود.
وی اضافه کرد: در حال حاضر ۶۰ درصد زندانیان، شاغل در حوزه های مختلف هستند که امیدواریم امسال این رقم افزایش داشته باشد. حدودا ۲۰ رشته شغلی و کارگاه در سطح استان وجود دارد که توسط کارآفرینان ایجاد شده و تعدادی زندانی در این کارگاه ها فعالیت دارند.
مدیرکل زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی استان مرکزی در خصوص وام های خوداشتغالی به زندانیان نیز بیانکرد: سال گذشته تقریبا یک میلیارد تومان وام خوداشتغالی به ۴ نفر از زندانیان و ۵۰۰ میلیون تومان به کارآفرینان پرداخت شده و کارآفرینانی که امسال کارآفرینی داشته باشند، معاف از مالیات خواهند بود.
اسلامخواه ادامه داد: دادرسی در زندان ۱۰۰ درصد الکترونیکی انجام می شود و نیازی به اعزام زندانی مگر در مواقع خاص به مرجع قضایی نیست.
وی در خصوص مجازات های جایگزین حبس خاطرنشان کرد: در سطح کشور حکم ۲۳ هزار پابند الکترونیکی صادر شده و در حال حاضر در استان مرکزی ۲۱۰ نفر از این پابندها استفاده می کنند. ملاقات زندانیان به صورت الکترونیکی با خانواده و مقامات قضایی از دیگر اقدامات این اداره کل است.
مدیرکل زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی استان مرکزی ادامه داد: در تمامی زندان های استان دفتر خدمات قضایی تاسیس و تمامی مکاتبات در بحث قضایی از طریق دفتر خدمات قضایی مستقر در زندان انجام می شود.
اسلامخواه ادامه داد: در سال گذشته برای ۱۷ نفر از مجرمین در حوزه قتل با تلاش شورای حل اختلاف، رضایت اولیای دم جلب شده و ۲۳۷ نفر از زندانیان که بیشتر جرائم غیرعمد بوده اند آزاد شده اند، پارسال ۴۴ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان کمک از طریق انجمن و مرکز خدمات اجتماعی جمع آوری شده است.
وی تصریح کرد: همچنین امسال ۳۰۱ نفر از زندانیان جرائم غیرعمد توسط ستاد دیه به مبلغ ۶۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان آزاد شده اند که در این راستا ۹ میلیارد و نیم شکایت شاکی، ۴ میلیارد تومان پرداختی زندانی، ۴۱ میلیارد اعصار و تقسیط و ۴ میلیارد از سوی ستاد دیه پرداخت شده است.
مدیرکل زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی استان مرکزی احظار کرد: در حوزه بهداشت و درمان نیز سال گذشته ۳۷ هزار ویزیت روزانه انجام شده و خدمات پرستاری نیز روزانه به زندانیان ارائه می شود.
اسلامخواه افزود: فعالیت در حوزه کاهش آسیب رفتار های پرخطر، ارائه ۳۰۰ نفر خدمات روانشناسی، ۱۱۴ مورد خدمات پزشکی در این حوزه نیز از دیگر خدمات بوده است.
وی بیان کرد: سال گذشته ۳۱۴۳ بسته حمایتی به ارزش یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان، ۴۵۰ میلیون تومان به صورت نقدی از سوی انجمن حمایت از خانواده زندانیان به این خانواده ها کمک شده است، سال گذشته در مجموع این انجن ۸۷ میلیارد و ۳۴۷ میلیون تومان کمک داشته است.
همت محمدی، رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان مرکزی نیز گفت: پیشگیری از وقوع جرم در این سازمان اهمیت بالاتری دارد و به مدت ۵ دوره، سازمان در این حوزه فعالیت ها و برنامه هایی را آغاز کرد که هرساله نیز به اهداف خود رسیده است.
وی ادامه داد: سال گذشته در این حوزه ۶ هزار نفر آموزش دیدند و قضات هر هفته یا هر روز با حضور در یگان ها آموزش های لازم را ارائه می دهند.
محمدی ادامه داد: ۶۰ تا ۷۰ درصد پرونده های این سازمان از نوع جرائم سبک درجه ۷ و ۸ هستند که در همان روز منجر به صدور رای می شوند.
وی با اشاره به فرار از خدمت سربازان اضافه کرد: در راستای بازگشت به سنگر سرابازان، اگر سربازی بار اول مرتکب فرار شود و چنانچه خودش را معرفی کند بدون مجازات به سنگر باز می گردد اما اگر دستگیر شود مطابق با قانون برخورد لازم انجام می شود.۶۵ تا ۷۰ درصد جرائم این سازمان مربوط به فرار از خدمت است.