کاردار سفارت ایران در تانزانیا در وبینار اتاقهای بازرگانی ایران و تانزانیا اعلام کرد مبادلات دو کشور در سال گذشته ۱۲۰ درصد افزایش یافته است.
پاول کوئی، رئیس اتاق بازرگانی تانزانیا، در ادامه این وبینار حوزههای انرژی، پتروشیمی، معدن و کشاورزی را از مهمترین حوزههای همکاری میان فعالان اقتصادی دو کشور دانست و خواستار حضور بیشتر شرکتهای ایرانی در پروژههای اقتصادی تانزانیا شد.
شهرام خاصی پور، مدیر عربی آفریقایی اتاق ایران، هم در این وبینار با اشاره به اهمیت تانزانیا به عنوان دروازه اتصال به شرق آفریقا، ثبات سیاسی رو به رشد این کشور و برخورداری آن از زیرساختهای حملونقل دریایی در بندر دارالسلام، گفت: این موضوع در کنار موقعیت استراتژیک و توانمندیهای ایران، توسعه روابط اقتصادی دو کشور را از اهمیت ویژهای برخوردار کرده است. با توجه به تولیدات صنعتی پیشرفته و با کیفیت ایران و نیازهای وارداتی و تولیدات کشاورزی تانزانیا، اقتصاد دو کشور میتواند مکمل یکدیگر باشد.
خاصی پور با بیان این که حجم مبادلات تجاری ایران و تانزانیا در سال گذشته تنها ۷۰ میلیون دلار بوده است، گفت: این میزان مبادله با ظرفیتهای موجود فاصله زیادی دارد. مدیر عربی آفریقایی اتاق ایران در ادامه کشت فرا سرزمینی، همکاری در زمینه تولید گندم، بررسی امکان تهاتر کالا با توجه به ذخایر غنی تانزانیا و توجه به توریسم و گردشگری سلامت را از جمله راهکارهای پیشنهادی برای افزایش سطح همکاریهای اقتصادی میان ایران و تانزانیا برشمرد.
خاصی پور افزود: همکاری در زمینه شیلات، سرمایهگذاری شرکتهای ایرانی در بخشهای داروسازی، بهداشت و درمان، صنایع غذایی، نفت و پتروشیمی، خدمات فنی و مهندسی، بهویژه اکتشاف و استخراج معدن، تبادل هیاتهای تجاری و مشارکت در نمایشگاهها با هدف شناخت بیشتر فعالین اقتصادی دو کشور از امکانات یکدیگر میتواند توسعه صادرات را تقویت کند.
مسعود برهمن، نایبرئیس اتاق مشترک ایران و شرق آفریقا، هم در ادامه این وبینار نبود پرواز مستقیم، زیرساختهای حمل ونقل، مبادلات پولی و بانکی، اجرای توافقنامهها و مشکلات گمرکی را از جمله موانع توسعه روابط تجاری ایران و تانزانیا برشمرد. برهمن گفت: در اتاق مشترک به دنبال تهیه نقشه راهی متناسب با مشکلات، ظرفیتها و نیازمندیهای هر کشور آفریقایی هستیم تا بتوانیم افق آینده را بر آن اساس ترسیم کنیم.