تظاهرکنندگان در لیبی روز جمعه در اعتراض به وخامت شرایط زندگی و بی توجهی مسئولان، مقر پارلمان را در طبرق واقع در شرق این کشور اشغال کردند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، به نقل از خبرگزاري فرانسه، یک روز پس از شکست دور جدید مذاکرات میان جناحهای رقیب، تظاهرکنندگان در لیبی روز جمعه در اعتراض به وخامت شرایط زندگی و بی توجهی مسئولان، مقر پارلمان را در طبرق واقع در شرق این کشور اشغال کردند.
به نقل از چند شبکه تلویزیونی، تظاهرکنندگان وارد ساختمان مجلس شده و دست به غارت زدند. در تصاویر، ستونهای دود در اطراف مجلس دیده میشود که علت آن به آتش کشیده شدن لاستیک توسط جوانان خشمگین میباشد.
برخی از رسانهها اعلام کردند بخشی از ساختمان طعمه حریق شده است. پارلمان هنگام ورود معترضان خالی بود، زیرا روز جمعه در لیبی، تعطیل رسمی است.یک بولدوزر با تخریب قسمتی از در ورودی پارلمان، راه را برای ورود معترضان به ساختمان هموار کرد. خودروهای نمایندگان به آتش کشیده شد.
عدهای از تظاهرکنندگان که پرچم لیبی متعلق به رژیم قذافی را در دست داشتند، مدارک و اسناد موجود در دفاتر نمایندگان را به بیرون پرتاب کردند.
پارلمان لیبی جمعه شب ضمن به رسمیت شناختن حق تظاهرات مسالمت آمیز، غارت و به آتش کشیدن بخشهایی از پارلمان را محکوم کرد.
عبدالحمید دبیبه، نخست وزیر دولت مستقر در طرابلس در یک پیام توییتری، ضمن حمایت از معترضان خواهان برگزاری انتخابات شد.
این حوادث در حالی در لیبی روی میدهد که این کشور از زمان سرنگونی قذافی در سال ۲۰۱۱، در بحران و آشوب فرورفته است. طی روزهای اخیر قطعیهای طولانی مدت برق، شهروندان را عصبانی کرده است.
تظاهرکنندگان شعار میدادند که میخواهند خانه هایشان روشن باشد.
دو دولت در لیبی بر سر قدرت در نزاع هستند. یک دولت به رهبری عبدالحمید دبیبه که در طرابلس مستقر است و دولت دیگر به رهبری فتحی باشاغا که مورد حمایت پارلمان در طبرق و ژنرال خلیفه حفتر میباشد.
به دنبال خشونتهای سال ۲۰۲۰ میلادی، قرار بود در چارچوب فرآیند صلح تحت نظارت سازمان ملل، انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی در ماه دسامبر ۲۰۲۱ در لیبی برگزار شود، ولی به دلیل اختلافهای عمیق بین دو جبهه سیاسی رقیب، این انتخابات به تعویق افتاد.
آخرین دور مذاکرات بین دو طرف در سازمان ملل، درباره تعیین چارچوب قانون اساسی برای برگزاری انتخابات، روز پنجشنبه بدون حصول هیچ توافقی پایان یافت.