معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد کشور : بیش از هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان زکات در کشور جمع آوری شده است.
حبیب اله آسوده در همایش علمی،تبلیغی و تکریمی زکات گفت : فقر یک پدیده اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی است که حداقل تا امروز در تاریخ وجود داشته است و عدالت از ارکان ساختاری دولت ها است تا با آن فقر از بین برود و مصرف و تولید و توزیع عادلانه شکل بگیرد، اما در کنار عدالت، احسان نیز جزء لاینفک مردمی است که در دین نیز به آن تاکید شده است.
او گفت : در سال گذشته بیش از ۱۰هزار میلیارد تومان کمک های مردمی ارزش گذاری شده که کمیته امداد توانسته این فرصت را فراهم کند.
معاون توسعه مشارکت های مردمی کمیته امداد امام خمینی(ره) با بیان اینکه راهبرد کمیته امداد مردمی سازی خیر و انفاق در کشور است افزود: بر همین اساس جریان سازی و شفاف سازی و نهادسازی در دستور کار قرار گرفته که این بدان معناست که نهادهای مردمی شکل گرفته است و با نظارت و هدایت یک نهاد تنظیم گر، کمک ها به دست نیازمندان برسد.
آسوده گفت: بیش از ۹ هزار مرکز نیکوکاری با سه ویژگی محله محور،مردم محور و مسجد محور در کشور شکل گرفته است و در زمینه اکرام ایتام نیز بیش از یک میلیون و ۱۵۰ هزار نفر حامی، کمک های خود را به صورت مستقیم به دست ایتام می رسانند.
معاون توسعه مشارکت های مردمی کمیته امداد امام خمینی(ره) افزود:در حوزه صدقات نیز ۵۰۰ میلیارد تومان در سال در بیش از ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار صندوق کوچک و بزرگ صدقه جمع آوری شده که وجوهات آن در حوزه های مختلف کمک می شود.
آسوده افزود: زکات یک مسئله محوری قرآنی است که همه علما جایگاه والای این مهم را می دانند.
نماینده مردم قزوین در مجلس خبرگان رهبری نیز در این همایش افزود: نفوذ کلام مقام معظم رهبری در جامعه و کشورهای مختلف جهان نقطه قوت نظام اسلامی است.
حجت الاسلام «مجید تلخابی» روز پنجشنبه در همایش زکات استان مرکزی افزود: در ۲ سال گذشته که مجالس اعتقادی کمتر برگزار شده و دشمن از این مهم سوء استفاده کرده و یک اتاق فکری در این زمینه طراحی و روحانیت را به عنوان اولین مسئله نشانه رفته است.
او افزود: دشمن این مهم را به خوبی درک کرده که اگر بخواهد ضربه به نظام جمهوری اسلامی ایران وارد کند این مهم باید از طریق نارضایتیهای عمومی انجام شود و نارضایتی مردم مسائل اقتصادی و معیشتی است و زکات کلید رفع این مسئله است.
نماینده مردم قزوین در مجلس خبرگان رهبری گفت : توکل و اعماد به خداوند از جمله مهترین عوامل موفقیت در سیاست داخلی، خارجی و فضای داخلی است.
حجت الاسلام تلخابی افزود: بحث زکات یک زیربنایی دارد که آن اعتماد به خدا و اعتقاد به ارزشهای والای اسلامی است.
استاندار مرکزی نیز در این نشست گفت: تامین چندین مقوله مهم بر عهده دولت به معنای عام قرار داشته و حکومت اسلامی وظیفه تامین و تضمین مقولات مهم از جمله امنیت، رفاه، آزادی،هدایت و در راس آنها عدالت را بر عهده دارد.
فرزاد مخلص الائمه افزود: دولت وظیفه دارد امنیت و رفاه را برای آحاد جامعه تامین و تضمین کرده و حکومت اسلامی دینی اسلامی در چهارچوب نظام ولایت فقیه ، در کنار هدایت و اداره مالی جامعه ،هدایت و تربیت مردم را در مسیر صحیح بر عهده داشته باشد.
او ادامه داد: عدالت مقوله ای است که در راس قرار داشته و باید تامین و تصمین شود و می تواند توحید را نیز تضمین کند.
مخلص الائمه افزود: بر خلاف نگاه برخی افتصاددانان نئوکلاسیک،پیشرفت بدون عدالت محقق نمی شود و عدالت نیز تصمین کننده پیشرفت است و نقش مهمی در توسعه و تعالی جامعه دارد.
او اضافه کرد: می توان به عدالت در زمبنه مصرف و تولید و توزیع اشاره کرد و به نظر می رسد زکات از عوامل عدالت در توزیع و مصرف است و جایگاهش در نظام راهبری و کلان جامعه ذیل بحث هدایت و تربیت قرار دارد.
استاندار مرکزی گفت : زکات نمی تواند جایگزین مالیات شود و بنا به دلایل متعدد مشخص است که نقش مالیات دولتی را ندارد، جایگاه خمس و زکات در حوزه عدالت مهم و رفیع و در بحث کلان جامعه نقش آفرین هستند.
مدیرکل کمیته امداد امام خمبنی(ره) در استان مرکزی نیز گفت: ستون های اصلی حرکت جهادی در حوزه زکات،ایمان و عشق و همت و بصیرت است که باید همواره مورد توجه باشد.
مجید مومنی گفت: پرداخت کنندگان زکات باید ایمان داشته باشند که با پرداخت زکات نه تنها از مال آنان کسر نمی شود بلکه سبب برکت در مال می شود.
مدیرکل کمیته امداد امام خمبنی (ره)استان مرکزی گفت: توانمندسازی خانواده ها با هم افرایی با گروه های جهادی به ویژه در زمینه اشتغال و ساخت مسکن خانواده ها وتوزیع معیشت به این خانواده ها از جمله فعالیت های گروه های جهادی در روستاهای استان است.