بسته ثبت جهانی انجیر استهبان برای بررسی به دفتر فائو ارسال شد.
مهدی اعیان منش در جلسه هماهنگی ثبت جهانی انجیر توسط سازمان فائو که با حضور فرماندار استهبان، مدیر جهاد کشاورزی و جمعی از روسای ادارات استهبان در محل فرمانداری و بصورت ویدئو کنفرانس با نمایندگان سازمان فائو و همکاران استانی برگزار شد اقدامات انجامشده برای ثبت جهانی انجیر را بیان کرد.
وی گفت: بزرگترین انجیرستان دیم دنیا با یک اکوسیستم خاص در استهبان قرار دارد و سنتها و دانش بومی حاکم به توسعه این باغهای قدیمی کمک کرده است.
اعیان منش به اقدامات انجامشده برای ثبت جهانی انجیر اشاره کرد و گفت: آخرین ویرایشهای بسته ثبت جهانی انجیر توسط مؤسسه پژوهشهای برنامهریزی و اقتصاد کشاورزی انجام گرفته و به دفتر فائو ارسال شده و منتظریم در کوتاهمدت جشن ثبت جهانی انجیر را با مردم استهبان برگزار کنیم.
مدیر جهاد کشاورزی استهبان گفت: مکانهای خاصی مانند انجیرستان استهبان که بر پایه دانش بومی بنیان نهاده شده و پایداری خود را به صورت طبیعی حفظ کردهاندند، به عنوان یک ظرفیت ویژه برای استهبان، استان فارس و ایران مطرح شدهاند.
به گفته وی، با ثبت جهانی انجیرستان دیم استهبان یک ظرفیت جهانی برای حفظ و حراست آن ایجاد میشود.
اعیان منش گفت: قسمت عمدهای از انجیر تولیدی به خارج از کشور صادر میشود و صادرکنندگان ضمن توجه به مسائل بستهبندی محصول و پیدا کردن مقاصد صادراتی جدید غیر از کشورهای معمول مثل چین باید کشورهایی برای صادرات انتخاب کنند که کمترین میزان تعرفهها را داشته و مطالباتشان سهلالوصولتر باشند.
مدیر جهاد کشاورزی استهبان حضور و استفاده از ظرفیت استارتآپها به منظور شناساندن محصول انجیر به مردم کشور و دیگر نقاط دنیا را بسیار مهم دانست.
شهرستان استهبان با ۲۴ هزار هکتار انجیرستانهای بارور بزرگترین قطب تولید انجیر خشک دنیا محسوب میشود.