رئیس دیوان عدالت اداری گفت: برای رفع مشکلات قانونی و حقوقی جانبازان در حوزه کاری دیوان عدالت اداری از همه ظرفیتهای موجود دیوان عدالت اداری استفاده میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ به نقل از میزان، رئیس دیوان عدالت اداری همراه با چند تن از معاونان دیوان عدالت اداری و مسئولان بنیاد شهید و امور ایثارگران از «مرکز توانبخشی جانبازان ثارالله» بازدید کرد و از نزدیک از مشکلات و دغدغههای آنان آگاه شد.
وی در حاشیه این بازدید پس از طرح مشکلات و شنیدن صحبتهای جانباران این مرکز با قدردانی از ایثار و از خودگذشتگی جانبازان کشور و آرزوی شفای کامل برای آنان، اظهار کرد: دغدغههای جانبازان را در بازدیدهایی از این دست بارها شنیده ایم و در موارد مختلفی نیز با پیگیریهای بعدی با مسئولان و هماهنگی با بنیاد شهید برخی از این مشکلات رفع شده است.
وی با بیان اینکه از ظرفیتها و امکانات همه دستگاههای اجرایی باید برای خدمات رسانی به جانبازان استفاده شود، افزود: جانبازانی که نیاز به حمایت دارند باید با برنامه ریزی از طریق بنیاد شهید وامور ایثارگران بسته به نوع موضوع و مشکلات به سازمانها و نهادهای مربوطه معرفی شوند.
رئیس دیوان عدالت اداری با اشاره به سرکشی مسئولان دیوان عدالت اداری به خانوادهای شهدای جنگ تحمیلی، گفت: دستگاه قضا و دیوان عدالت اداری برای رفع مشکلات قانونی خانوادههای شهدا و جانباز تا به امروز کوشا بوده و با استفاده از ظرفیتها به رفع سایر دغدغههای آنان نیز توجه دارد.
حجت الاسلام والمسلمین مظفری با بیان اینکه بنیادشهید و امور ایثارگران باید مطالبه گر باشد، افزود: مشکلات و محدودیت امکانات برای بنیاد شهید وجود دارد، اما جانبازان نباید برای تامین دارو و نیازهای اولیه خود سختی و گرفتاری داشته باشند.
وی گفت: بنیاد شهید و امور ایثارگران با تغییر رویکرد میتواند از طریق ارتباط دادن خانودههای شهدا و جانبازان با مسئولان دستگاههای اجرایی مسایل، مشکلات و نیازهای این عزیزان را منتقل کند تا با استفاده از ظرفیتهای موجود این مشکلات بر طرف شوند.
رئیس دیوان عدالت اداری افزود: این بازدیدها به طور مستمر ادامه خواهد داشت تا برخی از مشکلاتی که در حوزه فعالیت دیوان عدالت اداری است در چهارچوب قانون و البته تکالیف اخلاقی حل و فصل شوند.
حجت الاسلام و المسلمین مظفری تصریح کرد: پیگیری پرونده ها، ارشادات، معاضدت قانونی و قضایی و یا استفاده رایگان جانبازان از وکلا در چهارچوب قانون و با بهره گیری از ظرفیتهای موجود در دیوان عدالت اداری انجام میشود.
رئیس دیوان عدالت اداری همچنین تاکید کرد: با هماهنگی بنیاد شهید وامور ایثارگران با مسئولان و سایر بخشهای قوه قضاییه و دیدار از خانوادههای شهدا و جانبازان ضمن دلجویی از این عزیزان دغدغههای آنان نیز منعکس و در نتیجه برخی از آنها رفع خواهند شد.
اسماعیل عزیزخانی رئیس «مرکز توانبخشی جانبازان ثارالله» نیز با تشکر و قدردانی از رئیس دیوان عدالت اداری و هیئت همراه، گفت: جانبازان دارای وجهه ملی هستند و مشکلات آنان تنها مربوط به بنیاد شهید و امور ایثارگران نیست و رسیدگی به امور این عزیزان در کنار بیمه نیازمند به مساعدت و حمایت ارگانهای مختلف است.
وی افزود: به رغم بهبود اوضاع، به روز نبودن و عدم شفافیت قوانین در کنار عدم تطابق دستگاهها با فضای دیجیتال؛ مشکلاتی را از لحاظ حقوقی در این فضا ایجاد میکند که نیازمند پیگیری توسط وکیل یا کارشناسان حقوقی است.
دبیر انجمن صنفی کسب و کارهای اینترنتی با اشاره به مشکلات و مواردی که استفاده از وکیل و نماینده حقوقی را ضروری میکند، ادامه داد: در طول سال به طور میانگین ۱۰ تا ۱۵ مورد حقوقی ایجاد میشود که برای پیگیری آنها، ما از وکیل و نماینده حقوقی استفاده میکنیم.
وی با اشاره به اینکه حق الوکالهها معمولاً به صورت درصدی محاسبه میشود، ادامه داد: کمتر از ۳ درصد حق الوکاله یا هزینه حقوقی برای رسیدگی و پیگیری پروندههای حقوقی پرداخت میشود. البته این درصدها گاهی متغیر است مثلاً برای پروندههای مالیاتی ممکن است ۱۰ درصد باشد و برای یک پرونده بیمه ای، با توجه به زمانی که صرف شده است، هزینهها را محاسبه میکنند.
دبیر انجمن صنفی کسب و کارهای اینترنتی استفاده از وکیل و نماینده حقوقی را متضمن دستیابی به بهترین نتیجه دانست و گفت: معمولاً همه پروندههای حقوقی این صنف به نتیجه مطلوب رسیده اند. نماینده حقوقی و وکیل با توجه به آشنایی با قوانین و فرآیند رسیدگی، این موضوعات را به نحو مطلوبی پیگیری میکند.