مدیر کل مدیریت بحران استانداری آذربایجان غربی بر نقش آموزش و آگاه سازی جوامع محلی در تسهیل و تسریع مدیریت بحران در تالابها تاکید کرد.
وی با اشاره به اهمیت آب در تنظیم و تعدیل شرایط اب و هوایی در یک منطقه گفت : اب به عنوان یک منبع راهبردی در امایش سرزمینی و توسعه اقتصادی و اجتماعی ، کاکرد بنیادی داشته و یکی از مولفه های مهم بوم شناسی و محیط زیست است .
امیرعباس جعفری ، بزرگترین بحران زیست محیطی استان را موضوع خشک شدن دریاچه ارومیه دانست و در این زمینه بیان کرد : براساس مطالعات کارشناسان ، پیش بینی شده است در صورت خشک شدن کامل دریاچه ارومیه ، زندگی ۱۵ میلیون نفر تحت تاثیر تبعات آن قرار می گیرد و مردم منطقه دچار بیماری های پوستی و عفونی و تنفسی می شوند .
جعفری با اشاره به طرح های احیای دریاچه ارومیه تصریح کرد : تونل به طول ۳۶ کیلومتر احداث شده است که در صورت بهره برداری از ان ، سالانه بیش از ۶۰۰ میلیون متر مکعب آب وارد دریاچه ارومیه خواهد شد .
وی با اشاره عوامل تهدید کننده تالاب ها گفت : یکی از مهمترین این بحران ها ، آتش سوزی تالاب هاست که در مواردی موجب وارد شدن آسیب های جبران ناپذیری به پوشش گیاهی و حیات وحش تالاب می شود.
جعفری در ادامه با تاکید بر اهمیت نقش جوامع بومی و محلی حاشیه تالاب ها ، بیان کرد :با اگاه سازی و اموزش جوامع بومی و محلی حاشیه تالاب ها ، می توان از این ظرفیت در مدیریت سریع بحران های زیست محیطی تالاب ها استفاده کرد .
* دوره اموزشی بوم شناسی تالاب ها ، ۸ و ۹ تیر ۱۴۰۱ به مدت دو روز در هتل مروارید ارومیه توسط اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی در حال برگزاری است.