دشواری تأمین مواد اولیه، نفوذ دلالان و واسطهها در این عرصه، نداشتن بیمه و نمایشگاههای عمومی بخشی از مهمترین مشکلاتی است که سد راه فعالان هنر نازک کاری در کردستان شده است.
آقای صابر محمودی نیم قرن سابقه نازک کاری دارد و یکی از با سابقهترین اساتیدی است که هنوز در حال فعالیت است.
آقای محمودی میگوید: مواد اولیه و چوب با کیفیت سخت به دست ما میرسد و دلالها و واسطهها در این عرصه نیز رخنه کرده اند.
وی از نبود نمایشگاههای جمعی و بین المللی گلایه کرد و گفت: هیچ ارگانی از ما حمایت نمیکند و ممانعت گمرکی برای صادرات محصولات و همچنین واردات محصولات مشابه چینی خسارتهای جبران ناپذیری را به نازک کاران وارد کرده است.
شمس الدین صالحی یکی دیگر از فعالان با سابقه سنندجی است که از عدم حمایت مسئولان گلهمند است و میگوید: در سنندج بیش از سه هزار نازکار از استاد کار گرفته تا کارگر و هنرجو در این عرصه فعال اند، اما کمتر از ۲۰۰ نفر از آنها بیمه دارند.
علی رضا محمودی یکی دیگر از نازک کاران سنندجی هم گفت: اگر مسئولان از این رشته هنری حمایت کنند قطعا افراد بیشتری به این صنعت روی خواهند آورد و اگر راه صادرات محصولات مختلف نازک کاری هموار شود، برای کشور نیز ارزآوری خواهد داشت.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان خبر از احداث یک نمایشگاه دائمی برای صنایع دستی استان میدهد.
یعقوب گویلیان گفت: هرچند این طرح به لحاظ زمانی طولانی میشود، اما بدون شک هم نازک کاران و هم دیگر رشتههای صنایع دستی میتوانند در این نمایشگاه محصولاتشان را عرضه و سبب رونق کارشان شود.
گویلیان افزود: مشکل بیمه نازک کاران یک مسئله کشوری است و این مشکل به حمایت و تلاش نمایندگان مجلس و سازمان برنامه و بودجه نیاز دارد.
هنر نازک کاری سنندج اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۸ در سازمان مالکیت فکری و معنوی (وایپو) ثبت جهانی شد تا به عنوان یک برند جهانی از قوانین حمایتی مالکیت معنوی جهانی برخوردار شود.