مدیرکل دامپزشکی گیلان گفت: تماس با لاشه دام ذبح شده خارج از کشتارگاه و گزش کنه مهمترین عامل بیماری تب کریمه کنگو است.
وی با بیان اینکه یکی دیگر از عوامل انتقال تب کریمه کنگو رفتارهای پرخطر در مشاغل حوزه دام است گفت: افراد در این مشاغل باید به توصیههای بهداشتی حوزه دام عمل کنند.
مدیرکل دامپزشکی گیلان، سم پاشی ماهانه دامها و محل نگهداری شان را در فصول گرم سال توصیه کرد و گفت: این سم پاشی سبب از بین رفتن کنه میشود.
سهراب عاقبتی افزود: در مناطق ییلاقی به دلیل نبود بازرسی کارشناسان دامپزشکی در قبل، حین و بعد از کشتار خطر ابتلا به تب کریمه کنگو بالاست.
وی با بیان اینکه گوشت دام پس از ذبح باید ۲۴ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه نگهداری شود گفت: اگر گوشتی آلوده باشد با حرارتی که هنگام پخت و پز به آن وارد میشود این آلودگی از بین میرود.
مدیرکل دامپزشکی گیلان به بی خطر بودن گوشت دامهای ذبح شده در کشتارگاههای صنعتی اشاره کرد و افزود: تمام دامهای ذبح شده در کشتارگاههای گیلان بعد از ۲۴ ساعت نگهداری در دمای صفر تا ۴ درجه، در بازار توزیع میشود.
دکتر سهراب عاقبتی گفت: این بیماری همه گیری ندارد، اما افرادی که با بیماران مبتلا به تب کریمه کنگو در ارتباط هستند افراد در خطر ابتلا محسوب میشوند.