روزنامه «الرایه» نوشت در دیدار مذاکرهکننده ارشد ایران و دبیرکل وزارت خارجه قطر، همکاریهای دوجانبه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
الرایه اضافه کرد که «محمد بن عبدالعزیز بن صالح الخلیفی» دستیار وزیر امور خارجه قطر در امور منطقه نیز در این دیدار حضور داشته است.
پس از انتشار این گزارش، سفیر ایران در دوحه خبر داد: «در دیدار جناب آقای باقری با آقای احمد حسن الحمادی دبیرکل وزارت خارجه قطر و آقای محمد الخلیفی معاون منطقهای، موضوع مذاکرات پیشرو در دوحه و راههای موفقیت آن مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.»
این گزارش پس از آن منتشر شده است که «حمیدرضا دهقانی پوده» سفیر جمهوری اسلامی ایران در دوحه، امروز، با انتشار تصویری از ورود علی باقری به دوحه خبر داد و نوشت: «ورود جناب آقای باقری و هیأت محترم مذاکره کننده کشورمان را به دوحه خوش آمد میگویم و بدون هرگونه پیش داوری و ابراز بدبینی و یا خوش بینی غیر واقعی، برای آنها در انجام ماموریت مهم خود در تامین منافع ملت بزرگ ایران آرزوی موفقیت دارم.»
قرار است مذاکرات برای رفع تحریمها از امروز (سهشنبه) هفتم تیر ماه در دوحه پایتخت قطر برگزار شود و براساس اعلام قبلی «سعید خطیبزاده» سخنگوی سابق وزارت امور خارجه ایران این گفتگوها به صورت غیرمستقیم و با تسهیلگری اتحادیه اروپا انجام خواهد شد.
در همین زمینه، خطیبزاده، دیروز (دوشنبه)، در آخرین نشست هفتگی خود با خبرنگاران اعلام کرد: «اینکه در محتوا و در شکل در هر دو موضوع توافقاتی شده است را میتوانم تأیید کنم، ولی اینکه آیا براساس برنامه ریزی که پیش بینی میشود آمریکاییها خواهند آمد و در عمل نشان خواهند داد که از میراث ترامپ عبور خواهند کرد و خواهند پذیرفت که عضو مسؤولی باشند، باید منتظر باشیم و ببینیم. ما با این تعهد میرویم که در کوتاهترین زمان ممکن این چند موضوع باقیمانده را به سرانجام برسانیم و امیدواریم پیامهایی که بورل آورد در عمل نیز مشاهده شود.»
وی خاطرنشان کرد: «آنچه در مذاکرات انجام میدهیم اولا درباره ابعاد هستهای نیست، چون ابعاد هستهای یک بار جمع بندی شده و تنها درباره بخشهای اختلافی است که در خصوص رفع تحریمها باقی مانده است. آنچه انجام میشود فقط در مورد چند موضوع باقیمانده در حوزه رفع تحریمهاست ولذا هیچ چیزی به توافقات انجام شده در وین افزوده نخواهد شد و چیزی هم کاسته نخواهد شد. آقای امیرعبداللهیان هم اشاره کرد، آقای بورل که در این جا بود در نقش تسهیل گیری است. آنچه بین ما و طرف مقابل انجام میشود موضوعات محتوایی است. این گفتگوها در ادامه فرمتی است که در وین بود یعنی به صورت غیرمستقیم انجام خواهد شد و صرفا در خصوص موضوعات اختلافی است که در آخرین جلسه وین باقیمانده خواهد بود. امیدواریم نتایج را مثبت ببینیم. توپ در زمین واشنگتن است، با پاسخ اگر بیاید مطمئن باشید که به سرعت میشود این کار را انجام داد.»