کارشناس بورس : بر اساس تازهترین آمارها تنها ۵ درصد سرمایه گذاران بازار سرمایه در صندوقهاسرمایه گذاری سرمایه گذاری میکنند و حدود ۹۵ در صد آنها به صورت مستقیم در این بازار فعال هستند.
شاهین احمدی در مصاحبه با خبرنگار بورس خبرگزاری صداوسیما درباره ضرورت فراگیری اصول بازار سرمایه گفت : فعالیت در بازار سرمایه ، امری تخصصی و نیاز به دانش و مهارت دارد؛ بنابراین فعالان بازار سرمایه یا باید خود از چنین دانش و مهارتی برخوردار باشند یا باید سرمایههای خود را به صندوقهای سرمایه گذاری تخصصی که از دانش و مهارت لازم برخوردار هستند بسپارند.
وی با اشاره به اینکه در سالهای گذشته مخصوصا از انتهای سال ۱۳۹۸ تا انتهای سال ۱۴۰۰ به دلیل تشویق زیاد سرمایه گذاران به سرمایه گذاری مستقیم توسط همه دستگاههای تصمیم ساز و تصمیم گیرنده عملا سرمایه گذاری مستقیم خیلی بیشتر از سرمایه گذاری غیر مستقیم تشویق شد افزود: این تشویق بیش از حد باعث شد که تا حدودی اقبال به صندوقهای سرمایه گذاری کاهش پیدا کند.
احمدی تصریح کرد : به دلیل نداشتن تخصص و عدم آشنایی کافی این عزیزان با بازار سرمایه عملا در سیکل نزول بازار اینها با زیانهای قابل توجهی روبرو شدند که یکی از دلایل عدم استقبال از صندوقهای سرمایه گذاری نا آشنایی با این صندوقها است. همانطور که میبینیم الان حتی در بحث تبلیغات هم عملا خیلی کم میبینیم که صندوقهای سرمایه گذاری دیده بشوند.
این کارشناس بازار سرمایه اضافه کرد : برآیند این تحولات نشان میدهد استفاده از خدمات سرمایه گذاری غیر مستقیم و مشخصا صندوقهای سرمایه گذاری کم خطرترین گزینه برای افرادی است که از دانش و مهارت کافی برخودار نیستند.
در توضیح موفقیت و امنیت سرمایه گذاری در صندوقهای سرمایه گذاری باید گفت شاخص کل بورس در حالی طی سال ۱۴۰۰ تنها ۴.۵% رشد کرد که صندوقهای با درآمد ثابت، بازدهی مطمئن و کم ریسکی را داشتند به طوری که برخی از صندوقهای درآمد ثابت تا بیش از ۲۲ درصد هم بازدهی سالانه داشتند، اما میانگین بازدهی این صندوقها در سال حدود ۱۸.۳ درصد بوده است. میانگین بازدهی صندوقهای کالایی هم به لطف ۲ صندوق کشاورزی (که تقریبا ۲ برابر شدند) به ۳۶.۵% رسید.