رعایت بهداشت فردی مناسب ترین راه مقابله باغ بیماریهای روده ای است.
رییس گروه کنترل بیماریهای واگیردار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه تاکنون موردی از بیماری وبا در استان همدان ثبت و گزارش نشده است از مردم خواست نسبت به رعایت بهداشت فردی برای پیشگیری از ابتلا و شیوع این بیماری توجه داشته باشند.
سید جلال بطحائی عامل ایجاد کننده این بیماری را باکتری بیان کرد و افزود: باکتری از طریق نوشیدن آب آلوده و تغذیه غیر بهداشتی وارد بدن انسان میشود.
وی با بیان اینکه کودکان، افراد مُسن و دارای بیماری زمینهای بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارندتصریح کرد: هر چند در اغلب مواقع بیماری وبا بدون علائم است، اما مهمترین شاخصه آن «اسهال» است.
با توجه به اینکه انتقال وبا از راه دهان صورت میگیرد بنابراین شستشوی مرتب دست ها، استفاده از آب آشامیدنی و مواد غذایی سالم، مراجعه و خرید مواد غذایی از مراکز معتبر به ویژه حین مسافرتهای برون استانی، خرید یخ از محل قابل اطمینان و شستشو آن پیش از استفاده مورد تاکید است.
رییس گروه کنترل بیماریهای واگیردار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان گفت:: احتمال بروز بیماری وبا در روستاهایی که با مشکل کمبود آب آشامیدنی سالم مواجه هستند بیشتر است و افراد در صورت ابتلا میتوانند برای فرایند درمان به مراکز خدمات جامع سلامت مراجعه کنند.
بیشتر بدانیم
وبا یک بیماری اسهالی واگیردار و خاص انسان است که توسط نوعی باکتری بنام ویبریوکلرا ایجاد میشود این بیماری در صورت عدم پیشگیری و درمان به موقع و مناسب، بسیار کشنده است.
علائم بالینی و خصوصیات بالینی بیمار مبتلا به وبا اسهال آبکی حجیم و سریع السیر و جهنده، با دفعات اجابت مزاج غیرقابل شمارش و بسیار زیاد، اسهال بدون تب و بدون دل درد و پیچ شکم، استفراغ بدون حالت تهوع قبلی، گرفتگی (اسپاسم) و درد عضلات پشت ساق پا، عطش و تشنگی فراوان و کم شدن یا قطع ادرار است.
در صورت عدم جایگزینی سریع مایعات و الکترولیتهای بدن (سدیم، کلر، پتاسیم و …) ۲۵ تا ۵۰ درصد از موارد مبتلا به بیماری وبا منجر به مرگ میشوند. اولین شکایت بیمار، احساس پری و غرغر شکم است سپس اسهال آبکی شبیه آب برنج و اکثراً بدون بو ایجاد میشود.
برای پیشگیری از ابتلا به وبا باید از آب آشامیدنی سالم استفاده شود. در مناطقی که دسترسی به آب تصفیه شده و لوله کشی وجود ندارد و از آب چاه، تانکرها، آب چشمهها استفاده میشود حتما قبل از مصرف، آب جوشانده و یا کلرزنی شود.
از سبزی و میوه شسته شده و ضدعفونی شده استفاده، قبل از تهیه غذا و توزیع غذا، قبل از خوردن غذا، قبل از دادن شیر یا غذا به کودک حتما دستها با آب و صابون شسته، باید دستها را به طور مکرر با آب و صابون به طور کامل شسته شود.
همچنین از مصرف غذاهای آماده و غیربهداشتی مثل آب میوه، معجون، بستنی، ساندویچ و شیرموز خودداری شود، از دست فروشها خرید نکنید، مواد غذایی از دسترس مگس و آلودگیهای دیگر محافظت شود و از مصرف یخ غیربهداشتی خودداری کنید.