مدیرکل امور آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور از آماده شدن دستور العمل مشارکت بخش غیر دولتی در نگهداری کودکان کار و خیابانی در آینده نزدیک خبر داد.
مدیرکل امور آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در تشریح ماده ۲۶ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت براساس گفت: بر اساس این ماده قانونی سازمان بهزیستی کشور موظف است پس از بررسیهای کارشناسی برای متقاضیان فعالیت در امور چندی از جمله تأسیس مهدهای کودک، تأسیس مراکز نگهداری شبانهروزی کودکان بیسرپرست و خیابان، تأسیس خانه سلامت دختران و زنان، تأسیس مجتمعها و مراکز خدمات بهزیستی، تأسیس کلینیک و اورژانسهای مددکاری اجتماعی، تأسیس مراکز خدمات مشاورهای اجتماعی و تأسیس مراکز توانبخشی معلولین پروانه فعالیت صادر کند.
علیگو یادآور شد:این دستورالعمل به استانها ابلاغ شده است و در نتیجه مراکز یادشده موظف شده اند اگر کمبودی در زمینه ظرفیت شبانهروزی نگهداری کودکان کار و خیابان مشاهده کردند از ظرفیت بخش غیردولتی استفاده کنند.
به گفته مدیرکل امور آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور: این سازمان همچنین میتواند برای تأسیس مراکز حرفهآموزی معلولان، تأسیس مراکز توانبخشی و نگهداری سالمندان، تأسیس مراکز توانبخشی و درمانی بیماران روانی مزمن، تأسیس مراکز خدمات مشاوره ژنتیک، تأسیس مراکز درمانی و بازتوانی معتادان و تأسیس انجمنها و مؤسسات غیر دولتی و خیریه که در راستای اهداف سازمان بهزیستی کشور فعالیت میکنند، پروانه فعالیت صادر کند.
وی اظهار داشت: بهزیستی طبق این ماده قانونی مجاز است در مقابل صدور پروانه برای آن تعداد از فعالیتهایی که جنبه انتفاعی دارند براساس تعرفهای که توسط سازمان بهزیستیکشور تعیین و به تصویب هیأت وزیران میرسد، وجوهی را به عنوان هزینه صدور یا تمدید پروانه فعالیت دریافت و به حساب درآمد عمومی کشور (نزد خزانهداری کل) واریز کند.
براساس آمار بهزیستی بالغ بر ۱۴ هزار کودک در مجموعه فعالیتهای مرتبط با حوزه کودکان کار سازماندهی شدهاند همچنین بیش از ۸۰ درصد کودکان کار و خیابان از اتباع بیگانه هستند.