سطح باغهای تمشک در مازندران به ۱۵ هکتار رسید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز مازندران،معاون تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران در اختتامیه سومین جشنواره ملی تمشک در شهرستان نکا گفت: امسال در ۱۵ هکتار باغ استان تمشک پرورشی کشت شد.
عباسپور افزود: شهرهای نکا، ساری، بابل، قائمشهر و نور بیشترین میزان سطح تولید این میوه را دارند.
او با بیان اینکه تمشک پرورشی به علت کم بودن هزینه تولید گزینه مناسبی برای ایجاد اشتغال است گفت: در هر هکتار از سطح زیرکشت تمشک برای ۲ نفر به طور مستقیم و برای بیش از ۱۰ نفر غیر مستقیم شغل ایجاد میشود.
معاون مدیریت باغبانی جهاد کشاورزی مازندران افزود: فصل برداشت تمشکهای زودرس از اوایل خرداد و میان رس از اوایل تیر آغاز میشود و تا اواسط مرداد در مازندران ادامه دارد.
عباسپور ادامه داد: حدود ۱۱ رقم تمشک و بلوبری تاکنون وارد کشور شده و در حال تکثیر است.
سالانه هزار تن تمشک جنگلی و پرورشی به ارزش ۳۵ میلیارد تومان در نکا تولید و برداشت که از این میزان فقط ۳۰ درصد در بازار مصرف استفاده میشود و ۷۰ درصد آن به دلیل نبود صنایع تبدیلی از بین میرود.
حمزه پور گزارش میدهد
تمشک میوهای شبیه شاه توت و توت فرنگی است و به رنگ زرد یا سرخ مایل به سیاه یافت میشود. این میوه دارای آنتی اکسیدان و خاصیتی ضدسرطانی است و خوردن آن به جلوگیری از روند پیر شدن سلولهای بدن کمک میکند.
شهرستان نکا با بیش از ۱۲۰ هزار نفر جمعیت در شرق مرکز استان مازندران واقع است