۱۸۰ هزار مترمربع اماکن دامی خوزستان علیه تب کریمه کنگو سمپاشی شد.
معاون سلامت دامپزشکی استان، گفت: کارشناسان دامپزشکی علاوه بر سمپاشی جایگاههای دام، ۸۱ هزار و ۴۰۰ راس دام سبک و سنگین در استان را تحت پوشش خدمات رایگان، سمپاشی بدن قرار دادند.
دکتر رضا اسدی افزود: در راستای اقدامات پیشگیرانه نظارت بر کشتارگاه ها، سم پاشی دامها و اماکن نگهداری دامها علیه کنه، مبارزه و برخورد با کشتار قاچاق و غیرمجاز و نگهداری لاشهها در پیش سرد در این راستا اجرایی شده است.
وی نسبت به کشتار غیرمجاز دام و تاثیر آن در انتقال تب کریمه کنگو هشدار داد و تاکید کرد: کشتار غیرمجاز دام یکی از عوامل انتقال این بیماری است و در این زمینه مردم از این اقدام به جد خودداری کرده و کشتار را به کشتارگاهها بسپارند.
اسدی یادآور شد: با توجه به اینکه گوشت یکی از عوامل برای انتقال بیماریهای مشترک انسان و دام است، مردم از خرید گوشت از مراکز غیر مجاز و افراد دوره گرد و دست فروش بپرهیزند.
معاون سلامت دامپزشکی استان خاطرنشان کرد: در فصل گرما فعالیت کنهها افزایش مییابد و خطر انتقال بیماری به انسان از دامهای آلوده بیشتر است در صورت بی احتیاطی در کشتار دام و تماس با ترشحات دام آلوده احتمال انتقال این بیماری به انسان افرایش پیدا خواهد کرد.
وی اظهار داشت: به مردم توصیه میشود برای جلوگیری از انتقال بیماری تب کریمه کنگو، قبل از استفاده از گوشت و جگر به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچال نگهداری شوند.
تب کریمه کنگو در دامها علائم قابل توجهی ندارد و پس از گزش کنه آلوده، ویروس کمتر از یک هفته در بدن دام باقی میماند و تنها علامت آن، تب خفیف بوده و مخزن اصلی ویروس در طبیعت کنه سخت از خانواده هیالوما است که در تمام مراحل تکامل کنه، در بدن باقی میماند و از طریق تخم به نسلهای بعد منتقل میشود.
بیشتر بخوانید:
چهار بیمار بستری تب کنگو در آبادان
۳ بیمار مشکوک و یک بیمار قطعی مبتلا به تب کریمه کنگو در آبادان شناسایی شد.
بیشتر بدانید: