حجتالاسلام علی هاشمی سنجانی، حجت الاسلام محمد حسین صادقی، محمود بالاگر، حجتالاسلام غلامرضا دانش آشتیانی و علی اصغر آقازمانی شهدای استان مرکزی در حادثه هفتم تیر بودند .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز اراک؛ حجتالاسلام علی هاشمی سنجانی، حجت الاسلام محمد حسین صادقی، محمود بالاگر، حجتالاسلام غلامرضا دانش آشتیانی و علی اصغر آقازمانی شهدای استان مرکزی در حادثه هفتم تیر بودند .
هفتم تیرماه 1360 ، در مرکز شهر و در محل ساختمان حزب جمهوری اسلامی، ثانیه ها باشتاب سپری می شد. چهره های صبور دولت مردان و رهبران حزب، درفضای نیمه روشن ساختمان، نشانگر ایمانی سرشار بود. بانگ رسای شهید بهشتی در فضای تالار می پیچید و چشم ها و نگاه ها را درجذبه ای بی نظیر فرو می برد.
و به یکباره دقیقه ای بعد، صدای سهمگین انفجار بمب در مرکز شهر قلب ها را لرزاند. سقف سالن با تکه تکه شدن قطعات بمب بر سر دولت مردان آوار شد و تلّ بلند خاک، پیکرهای زخمی و اجساد تکه تکه شده مردان خدا را پوشاند. ناگاه شهر در ماتم و بهتی عظیم فرو رفت و چهره های مصمّم و خشمگینِ مردم، با گام های شتاب آلود و مشت های گره کرده، به مقرّ حزب هجوم آوردند و با شعارهای کوبنده، فریاد زدند: «آمریکا، آمریکا ننگ به نیرنگ تو، خون شهیدان ما می چکد از چنگ تو».
در هفتم تیرماه سال 1360، دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی، در حالی که جمعی از بلندپایه ترین و دل سوزترین مسؤولان نظام، همچون آیت اللّه بهشتی رئیس دیوان عالی کشور، چهار وزیر، دوازده معاون وزیر و حدود سی نماینده مجلس در آن جلسه حضور داشتند، با بغض منافقان منفجر شد و 72 یار وفادار انقلاب و امام، با ذکر خدا بر لب و بدن های پاره پاره، به دیدار حق شتافتند. در پی این حادثه، مردم انقلابی ایران، در سراسر کشور مجالس عزاداری باشکوهی برگزار کردند و با این کار، نفرت عمیق خود را از دشمنان انقلاب و به ویژه منافقان نشان دادند. حضرت امام خمینی رحمه الله علیه درباره این حادثه جان سوز فرمودند: «ملت ایران در این فاجعه بزرگ، 72 تن بی گناه، به عدد شهدای کربلا از دست داد».
استان مرکزی نیز پنج شهید به نامهای حجتالاسلام علی هاشمی سنجانی، حجتالاسلام غلامرضا دانش آشتیانی، حجتالاسلام محمدحسین صادقی، محمود بالاگر و علیاصغر آقا زمانی را در حادثه هفتم تیر تقدیم انقلاب کرد.
حجتالاسلام و المسلمین علی هاشمی سنجانی (نماینده مجلس شورای اسلامی)
این شهید والامقام در سال ۱۲۹۰ در منطقه سنجان از توابع اراک متولد شد، از کودکی به حوزه علمیه روی آورد و از محضر آیات عظام حجت، ابوالحسن اصفهانی، بروجردی، حکیم، شیرازی، گلپایگانی و امام خمینی اجازه اجتهاد گرفت و به تدریس در حوزههای علمیه پرداخت.
مبارزات او با رژیم طاغوت موجب شد تحت تعقیب ساواک قرار گیرد و چند سال از منبر رفتن منع شود.
شهید هاشمی سنجانی پس از پیروزی انقلاب ،از طرف مردم اراک ، در دوره اول مجلس ، نماینده مردم شد و در هفتم تیر ۱۳۶۰ به شهادت رسید و در گلزار شهدای شیخان قم آرام گرفت.
حجتالاسلام و المسلمین محمدحسین صادقی و حجتالاسلام و المسلمین دکتر غلامرضا دانش آشتیانی هر دو نماینده مجلس شورای اسلامی بودند ،محمود بالاگر عضو حزب جمهوری اسلامی و همچنین علیاصغر آقا زمانی مسئولیت دفتر حجتالاسلام هاشمی رفسنجانی را به عنوان یکی از اعضای حزب بر عهده داشت.
یاد شهیدان هفتم تیر، معطّر و روح بخش است. هفتاد و دو شهید خونین، هفتاد و دو ستاره خونین، هفتاد و دو نمونه «بودن»، هفتاد و دو مهاجر عاشق، جمعی بودند و شمعی داشتند. شمع این جمع، بهشتی ِ مظلوم بود. کاروانی با مقصدی به «لقاءاللّه » ، اگرچه قامت هایشان در زیر آوار انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی درهم شکست، اما این قامت های فرو شکسته، قیامتی ازقامت های یک امّتِ قائم پدید آوردند.
سرانجام آن پیکرهای پاک قطعه قطعه شده، سفره سبز طراوت این نهضت را درتمام خانه ها و کوچه ها و گذرها گسترانیدند .