رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: واحدهای صنعتی استان ۲ هزار مگاوات دیزل ژنراتور با کاربرد موثر در زمان قطعی برق نصب کردهاند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی،دیزل ژنراتور ماشین بسیار مفیدی است که با سوزاندن سوخت دیزل برق تولید میکند، این ماشین با ترکیبی از یک ژنراتور الکتریکی و یک موتور دیزل برای تولید برق استفاده میشود، این نوع ژنراتور به عنوان منبع مهم انرژی الکتریسیته در مواقعی که منبع اصلی برق قطع میشود، کاربرد مهمی دارد.
امیررضا رجبی افزود: در چند سال اخیر سرمایهگذاری مناسبی در حوزه زیر ساختهای بخش صنعتی انجام نگرفته که اثر آن را در قطعیهای برق صنعت در سال گذشته و امسال شاهد هستیم و در این راستا زمان بندی مدیریت بار انجام میگیرد.
وی گفت: نشستهای متعددی با حوزه صنعت برق کشور برگزار و محدودیتهای آنها در تولید برق درک شده است، در مجموع با کمک متولیان حوزه برق با مدیریت بار توانستیم فضای تولید را با کمترین تنش مواجه کنیم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی افزود: پارسال قطعی برق مشکلاتی را برای حوزه های سیمان و فولاد بوجود آورد، امسال با زمانبندی و توافقات انجام گرفته، تا حدی محدودیت از روی این بخش از تولید برداشته شد تا واحدهای سیمانی و فولادی با نوبتبندی بتوانند برق مورد نیاز خود را داشته باشند.
امیررضا رجبی گفت: قطعی برق یک موضوع ملی است که به دلیل عدم سرمایهگذاری با محدودیت بار در شبکه مواجه شدهایم، در این میان بخش صنعت نیز کمک می کند که کل شبکه برق دچار بلک اوت (خاموشی کامل برق) نشود.
او ادامه داد: افزون بر این امسال واحدهای صنعتی که در اثر قطعی برق دچار خسارتهایی مانند ریزش کوره میشوند، از قطعی مستثنی شده اند و در تلاش هستیم با هماهنگی متولیان برق حداقل بار به آنها تخصیص یابد تا دچار مشکل و خسارتهای آنچنانی نشوند، از بخش صنعت هم انتظار می رود که به زیر ساخت های مورد تعهد خود عمل کند.
رئیس سازمان صنعت و معدن خراسان رضوی گفت: بخش صنعت و معدن را تشویق به سرمایهگذاری در حوزه نیروگاهی کرده ایم، در صورتی که واحدهای تولیدی که نسبت به ایجاد نیروگاه اقدام کنند، نرخ مواد اولیه آنها مانند گاز معادل نیروگاه های دولتی محاسبه خواهد شد
امیر رجبی افزود: توسعه نیروگاه های بادی و خورشیدی در خراسان رضوی با توجه به مزیتهای بادی و خورشیدی آن در دستور کار قرار گرفته است.
پنج هزار و ۳۴۹ واحد صنعتی با سرمایه گذاری ۲۸۴ هزار و ۷۵۳ میلیارد ریال و اشتغالزایی برای ۱۹۴ هزار و ۴۹۴ نفر در خراسان رضوی پروانه بهره برداری دارند.
همچنین با وجود اینکه کمتر از یک درصد از مشترکین صنعت برق را صنایع تشکیل میدهند، اما سهم صنایع از مصرف برق حدود ۳۶ درصد است.