متخصص طب ایرانی گفت: بیشتر افراد برای پاکسازی عمقی خون نیاز دارند یک تا ۴ مرتبه در سال فصد کرده یا خون اهدا کنند.
دکترای تخصصی طب ایرانی تاکید کرد: بر عکس آنچه در فضای مجازی میبینیم انتقال خون در طب سنتی بسیار توصیه میشود به شرط آنکه برای فرد مناسب انجام شود. ولی بیشتر افراد برای پاکسازی عمقی خون نیاز دارند یک تا ۴ مرتبه در سال فصد کرده یا خون اهدا کنند. فقط افرادی که منع اهدای خون دارند عمل فصد انجام میشود.
یار قلی گفت: معمولا ما برای افرادی که شرایط اهدای خون دارند، فصد انجام نمیدهیم. در اهدای خون بیشتر اثرات پاکسازی مگر تعدادی از چند اثر جرئی دیده میشود. بر اساس دستورالعملهای سازمان انتقال خون؛ افرادی که حجامت کرده باشند نمیتوانند تا یک سال خون اهدا کنند.
وی افزود: به نظر میرسد باید در این دستورالعملها تجدید نظر شود. افرادی که در مراکز معتبر و تمیز حجامت میکنند شاید بتوانند از طرف آن مرکز تاییدیهای مبنی بر انجام عمل حجامت در محیط استریل ارائه دهند و اهدای خون هم داشته باشند. با این محدودیت ها، تعداد داوطلبان اهدای خون کم میشود.
وی افزود: افرادی که به مناطق خاص و حارهای سفر میکنند هم نمیتوانند برای مدتی معلوم خون بدهند. چون سازمان انتقال خون نگران غربالگری تمامی بیماریهایی است که احتمال دارد فرد به آن مبتلا شده باشد. ما برای دو گروه مذکور، فصد خون انجام میدهیم.
دکترای تخصصی طب ایرانی تصریح کرد: فصد یک پاکسازی عمقی بسیارلازم برای تعداد زیادی از افراد است، اما به معنی آن نیست که فصد خون به همه توصیه شود. در طب ایرانی قانون کلی نداریم بلکه درمان بر اساس شرایط فردی انجام میشود. در طب ایرانی، خون یکی از اعضای بدن محسوب میشود و تمامی اخلاط سودا، بلغم، دم و صفرا در آن موجود است. نگاه طب ایرانی به فصد خون نگاه اهدای عضو است. طب ایرانی به هیچ وجه مخالف اهدای خون نیست.
یارقلی در پاسخ به اینکه برای اصلاح خون در طب سنی چکار باید کرد؟ گفت: توصیههای مختلف بر اساس ویژگیهای فردی وجود دارد. اما توصیههای عمومی هم برای اهدای خون وجود دارد. به عنوان مثل دو روز مانده تا اهدای خون نباید غذای سنگین خورد. از سکنجبین و آب زرشک، دمنوش آویشن و عناب میتوان استفاده کرد، اما خوردن این مایعات توصیه کلی نیست. بعد از اهدای خون هم نباید به مقدار زیاد، غذای ترشی که در بدن سردی ایجاد میکند استفاده کرد. باید آب و عسل و آب میوههای شیرین خورد.