رئیس جمهور چچن گفت، فرودگاه بین المللی سورودونتسک اوکراین به دست نیروهای ما آزاد شده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی المیادین، "رمضان قدیروف" رئیس جمهور چچن از آزادی و خارج کردن ۸۰۰ غیرنظامی از کارخانه "آزوف" در شهر "سورودونتسک" اوکراین خبر داد و افزود، منطقه صنعتی و فرودگاه این شهر کاملا آزاد شده است.
قدیروف در این خصوص گفت: کارخانه آزوف کاملا به کنترل ما درآمده است. ما آنها را محو خواهیم کرد. همچنین فرودگاه بین المللی سورودونتسک نیز به دست نیروهای ما آزاد شده است. حدود ۸۰۰ غیرنظامی در سورودونستک آزاد شده اند که ما برای آنها زندگی طولانی و مسالمت آمیز آرزو میکنیم.
موشکهای اسکندر در راه بلاروس؛ واکنش روسیه به تنش آفرینیهای آمریکا در اروپا
روسیه در واکنش به اقدامات تنش آفرین آمریکا در اروپا و استقرار بمبهای هستهای در کشورهای اروپایی، اعلام کرد که موشکهای اسکندر-ام در اختیار بلاروس قرار میدهد.
به گزارش شبکه تلویزیونی روسیا الیوم، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه پس از دیدار با الکساندر لوکاشنکو رئیس جمهور بلاروس در سن پترزبورگ اعلام کرد آمریکا ۲۰۰ بمب هستهای را در کشورهای اروپایی ذخیره و ۲۵۷ فروند هواپیما را نیز برای استفاده از این بمبها تجهیز کرده است.
پوتین متعهد شد سامانه موشکی اسکندر-ام را که قادر به حمل کلاهکهای متعارف و هستهای است، در اختیار بلاروس قرار دهد. لوکاشنکو نیز اعلام کرد ممانعت لیتوانی از ترانزیت بین روسیه و کالینینگراد چیزی شبیه اعلان جنگ است.
خبرنگار شبکه در مسکو در گزارشی با اشاره به دیدار پوتین و لوکاشنکو گفت: محتوا و سخنان مطرح شده در این دیدار بسیار پرمعنا بود و حاوی چالشهای مشترکی بود که روسیه و بلاروس باید با آنها تعامل کنند. مهمترین مسئله مطرح شده در این دیدار امنیت مشترک بود به خصوص که آمریکا ۲۰۰ بمب اتمی را در کشورهای اروپایی ذخیره و ۲۵۷ هواپیما را برای استفاده از آنها تجهیز کرده است. روسیه با توجه به همین نگرانی، اعلام کرد موشکهای پیشرفته در اختیار بلاروس قرار میدهد.
ناتو نه تنها علیه مسکو بلکه علیه مینسک نیز رویکرد خصمانهای در پیش گرفته است و با مشارکت جنگندههای آمریکایی قادر به حمل کلاهکهای هسته ای، نزدیک مرزهای روسیه رزمایش اجرا میکند. رئیس جمهور بلاروس چنین چیزی را برای کشورش نگران کننده دانست و تاکید کرد این اقدام به واکنش نیاز دارد، زیرا کشورهای مجاور سیاستهای خصمانه در پیش گرفته اند. لهستان به بزرگترین اعزام کننده مزدوران به اوکراین تبدیل شده و لیتوانی هم با در انزوا قرار دادن استان کالینینگراد روسیه، رویکردی شبیه آمریکا در پیش گرفته است.
روسیه آمادگی خود را برای ارتقای جنگندههای سوخو-۲۵ بلاروس و ادامه همکاری مشترک با بلاروس برای مقابله با تنش آفرینیهای غرب و آمریکا از طریق ارسال سلاح و مزدور به اوکراین و بی توجهی آنها به درخواستها برای رعایت حسن همجواری، اعلام کرد.
در پایان گزارش آمده است: آمریکا خطرات استقرار بمبهای هستهای در اروپا و اجرای رزمایشهای مشترک با ناتو نزدیک مرزهای بلاروس را نادیده میگیرد. روسیه همچنان از سیاست خویشتنداری پیروی میکند و اگر آمریکا درخواستها برای گفتگو و حفظ آرامش را دریافت نکند، ارسال سامانه موشکی اسکندر به بلاروس داستان دیگری را رقم خواهد زد.