۳۳ طرح کشاورزی که پیشرفت فیزیکی ۹۰ درصدی دارد از سال ۹۲ تا کنون برای بهره برداری درگیر مجوز است.
غلامرضا چهلگردی افزود: مشکل اصلی باغداران شهرستان سامان سرمازدگی باغات میباشد که اگر مسئولان استان همکاریهای لازم را داشته باشند امکان کاهش خسارت سرمازدگی تا حد خیلی زیادی قابل پیشگیری میباشد که شورای اسلامی دوره پنجم شهر سامان با کمک متخصصین واساتید کشاورزی وهواشناسی وتولیدکنندگان ادوات کشاورزی اقدام به تهیه طرح مطالعاتی در این زمینه نموده وچندین نوع دستگاه نیز برای مبارزه با سرمازدگی ساخته وتست آزمایشی نیز گردیده، اما استفاده از این دستگاهها مستلزم وجود برق در باغات میباشد که در این راستا همکاری مسوولان بسیار حائز اهمیت میباشد تا بتوانیم جلوی خسارتهای چند هزار میلیارد تومانی را بگیریم.
چهلگردی اضافه کرد: از مشکلات دیگر تسریع در آماده سازی شهرک بادام شهرستان سامان و واگذاری اراضی به متقاضیان واجد شرایط جهت احداث کارگاهها میباشد و باتوجه به اینکه بخشی از اقتصاد استان ما از طریق صادرات بادام است انتظار داریم برای شهرستان سامان که قطب بادام استان وکشور میباشد سرمایه گذاری و توجه بیشتر صورت گیرد.
وی گفت: یکی از بزرگترین معضلاتی که باغداران با آن مواجه هستند دریافت مجوز برای احداث اتاقک وانباری در باغات میباشد و جهاد کشاورزی ایرادات بسیار میگیرد که باید جهت رفاه باغداران و کارگرانی که در فصول کار در این باغات کار میکنند همچنین افزایش بهره وری باغات مجوزات لازم صادر گردد.
نماینده شهرستان سامان در شورای اسلامی استان افزود: میزان برداشت آب از میزان آب تخصیصی استان از حوزه زاینده رود و کارون در استان کمتر است و پاسخگوی نیازهای آبی استان نیست حق آبههای باغات قدیمی حاشیه زاینده رود به سهمیه ۲۳۷ میلیون متر مکعب سهم استان اضافه نشده که پیگیری لحاظ حق آبه مزبور مورد تقاضاست.
چهلگردی اضافه کرد: درخواست داریم یک دستگاه هیدرومتری جهت کنترل میزان آب ورودی به استان در محل پل روستای قراقوش ویک دستگاه هیدرومتری درمحل پل چمنار خروجی آب استان در دستور کار قرار گیرد تا مسئولین استانهای مجاور آمار اشتباه از برداشتهای آبی در استان منتشر نکنند.
وی با اشاره به آمار بیکاری در استان چهارمحال و بختیاری گفت: برای ۳۳ طرح کشاورزی که در استان چهارمحال و بختیاری متوقف شده بود اگر مجوز صادر شود، اشتغال زایی و تولید صورت میگیرد وبا توجه به اینکه این طرحها مجوزات قانونی اولیه خود را قبل از سال ۹۲ اخذ نموده وعملیات انتقال آب وشبکه برق آنها بیش از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند وبسیاری از این طرحها اقدام به طرح دعوی در محاکم قضایی وصدور رای به نفع کشاورزان گردیده لذا پیگیری صدور پروانه بهره برداری این طرحها باید در دستور کار قرار گیرد.
چهلگردی همچنین خواستار پیگیری مشکلات مرغداری صنعتی سامان (مجتمع کشت وصنعت شهرکرد) در زمینه تامین آب، مشکلات صدور سند، احداث گلخانه و احداث کشتارگاه صنعتی طیور این مجتمع را مطرح و گفت: در صورت راه اندازی واحدهای مذکور در حدود ۵۰۰ نفر ایجاد اشتغال میگردد که میطلبد نسبت به پیگیری و رفع مشکلات آنها شد.
وی افزود: صدور اسناد واگذاری قطعی طرحهای شهرستان سامان از خواستههای دیگر باغداران شهرستان سامان میباشدکه میطلبد سرعت بیشتری به این امر داده شود.