دبیر شورای هماهنگی و پیشگیری اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: آنچه برای جلوگیری از گسترش اعتیاد در جامعه مورد تاکید است، اطلاع رسانی صحیح و ارتقای سطح سلامت مخاطبین و مردم است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، حمیدرضا فتحی با اشاره به اینکه یکی از مشکلات و دلایل افزایش اعتیاد، داشتن باورهای غلط است، افزود: به عنوان مثال در اوایل شیوع بیماری کرونا شایعات و باورهای غلطی مانند خوردن الکل صنعتی یا مصرف مواد مخدر بود که حتی در مقطعی تعداد کشته شدگان با الکل از بیماری کویید بیشتر بود.
وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته درباره کاهش و جلوگیری از شیوع اعتیاد گفت: محدود کردن دسترسی به مواد مخدر توسط نیروی انتظامی، پیشگیری از مصرف مواد مخدر و کاهش تقاضا، کاهش شیوع و اقداماتی برای درمان افراد معتاد و کاهش آسیبهای استفاده از مواد مخدر از جمله اقدامات صورت گرفته در این زمینه است.
مدیر سلامت روانی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی هم افزود: ما در معاونت بهداشت مهمترین وظیفه را برای مقابله با اعتیاد داریم.
دکتر ندا اخروی گفت: توانمندسازی افراد در زمینه خود مراقبتی، ارتقاء سواد سلامت در زمینه اختلال مصرف مواد مخدر، تامین دسترسی عادلانه، جامع و پایدار به خدمات درمانی و ارائه خدمات استاندارد از جمله اقدامات ما است.
او همچنین درباره وضعیت بهداشتی مراکز و کلینیکهای درمان اعتیاد افزود: ما مجری وضعیت بهداشت این مراکز نیستیم و صرفا تذکر و اخطار میدهیم. این مراکز زیر نظر بهزیستی است و باید اقدامات بهداشتی توسط آنها صورت بگیرد.