محققان یک واحد تولیدی در آمل موفق به تهیه فرآوردههای پروتئینی گیاهی در تولید انواع سوسیس وکالباس وعرضه آن به بازار مصرف شدند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، محققان شرکت دانش بنیان و واحد تحقیق وتوسعه بریان گوشت آمل با ورود به عرصه فن آورانه و تولید این محصول مهم صنعتی گام مهمی را برای توسعه علمی وصنعت غذا استان برداشته اند.
مدیرعامل شرکت بریان گوشت آمل گفت: دستیابی به این تولید پس از حدود دو دهه فعالیت در تولید فرآوردههای پروتئینی وگوشتی در تهیه انواع سوسیس، کالباس و همبرگر و پس از ۵ سال کار تحقیق و پژوهشی در تهیه فراوردههای پروتئینی گیاهی به دست آمد.
دکتر بهرام شهره افزود: با راه اندازی خط جدید تولید فرآوردههای پروتئینی گیاهی درشرکت بریان گوشت آمل بیش از ۲۰ نفر مشغول به کار شدند و به تعداد نیروهای جدید نیز درحال اضافه شدن است.
وی با اشاره به اینکه در شرکت بریان گوشت آمل که فعالیت کاری خود را از سال ۱۳۸۲ شروع و درحال حاضر بیش از ۱۰۰ نوع انواع سوسیس وکالباس، همبرگر، کباب لقمه ودیگر فراوردههای پروتئینی تولید میکند، تصریح کرد: تولید سالانه این شرکت اکنون از مرز سه هزار تن در سال فراتر رفته و بیشتر در استانهای مختلف کشور و کشورهای عراق، ترکیه، افغانستان وکشورهای آسیای میانه صادر میشود.
مدیرعامل شرکت بریان گوشت آمل در خصوص ضرورت تولید فرآوردههای گیاهی در این شرکت نیز گفت: با توجه به ممنوعیت برخی افراد از مصرف گوشت و فرآوردههای پروتئینی، تولید محصولات گیاهی به ویژه نوع فراسودمند، در اولویت واحد تحقیق وتوسعه ونیز سازمان فروش شرکت بریان گوشت قرار گرفته و خوشبختانه با تولید موفق این محصول، بازاریابی مناسب برای صادرات این محصول به کشورهای همسایه به ویژه کشورهای عربی حوزه خلیج فارس وهمچنین کشورهای آسیای میانه وروسیه درحال انجام است.
وی همچنین از برنامه جدی شرکت بریان گوشت آمل در فاز پنجم طرحهای توسعهای این شرکت گفت: زمینی به مساحت ۲ هزار مترمربع در همجواری این شرکت برای ساخت خط تولید انواع غذاهای آماده وفرآوردههای فراسودمند گیاهی در یک سالن به مساحت ۶۰۰ مترمربع، بزودی شروع خواهد شد که با افتتاح کامل خط تکمیلی محصولات گیاهی این شرکت حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰ تن محصولات دانش نهاد به ظرفیت ماهانه این شرکت افزایش و ۶۰ نفر نیروی کارجدید اضافه خواهد شد.
تولیدات گیاهی برپایه پروتئینهای گندم وسویا
در همین حال خانم مارال روحانی مدیرطرح وتوسعه شرکت بریان گوشت آمل با اشاره به اینکه حدود ۵ سال کار تحقیقاتی و پژوهشی تولید محصولات گیاهی وحذف گوشت در تولید جدید رونمایی وعرضه شد، گفت: مواد اولیه در تولید محصول جدید بر پایه پروتئینهای گندم وسویا که خوشبختانه در کشور ما تولید میشود، به دست آمد.
وی افزود: درمراحل تولید محصولات گیاهی، هیچ افزودنی یا نگهدارنده غیرطبیعی وجود ندارد و کاملا برپایه محصولات پروتئینهای گیاهی تولید شده است.
مدیرطرح وتوسعه شرکت بریان گوشت آمل، تولید فعلی محصولات گیاهی در این شرکت را روزانه بیش از یک تا حدود ۲ تن اعلام واضافه کرد: با توجه علاقمندی ومیل بسیاری از افراد درکشورما به سمت مصرف فرآوردههای گیاهی، درماههای آینده میزان تولید روزانه این محصول نیز افزایش خواهد یافت.
گزارش از مهدی غلامی