مدیرکل دفتر خدمات عمومی سلامت سازمان بیمه سلامت ایران، پزشک خانواده را متولی سلامت جامعه هدف در طرح نظام ارجاع مبتنی بر پزشکی خانواده دانست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه خبری سازمان بیمه سلامت ایران، "مسعود مشایخی" با اشاره به فوائد اجرای طرح نظام ارجاع پزشکی خانواده، گفت: نخستین فایده این است که جمعیت هدف یک متولی دارد که مسئولیت سلامت این افراد را بر عهده دارد، ضمن اینکه افراد هم برای دریافت خدمات سرگردان نیستند؛ در واقع سطح سلامت افراد در این شرایط افزایش مییابد.
مدیر کل دفتر خدمات عمومی سلامت سازمان بیمه سلامت ایران، با تاکید براینکه پزشک خانواده تنها درمانگر نیست و سلامت نگر و جامعه نگر است، افزود: تمرکز نظام ارجاع مبتنی بر پزشکی خانواده در کاهش هزینه نیست، کاهش هزینه آن هم پس از چند سال از نتایج مثبت استقرار نظام ارجاع مبتنی بر پزشکی خانواده است.
"مسعود مشایخی" گفت: نظام ارجاع مبتنی بر پزشکی خانواده از دو بخش نظام ارجاع و پزشکی خانواده تشکیل شده است، نظام ارجاع تجلی سطح بندی خدمات است که از تکالیف قانونی است.
مدیر کل دفتر خدمات عمومی سلامت سازمان بیمه سلامت ایران افزود: سطح بندی یعنی فردی که نیاز به خدمات سلامت دارد باید از مسیر مشخصی عبور کند، ابتدا خدمات را از ارائه دهندگان سطح اول خدمات دریافت کرده است، در صورت تشخیص، فرد به سطح دوم ارجاع میشود؛ به عنوان مثال ارایه دهنده خدمات سطح اول میتواند پزشک خانواده باشد.
"مسعود مشایخی" با تاکید بر رفع حدود ۹۰ درصد مشکلات بیماران با وجود پزشک خانواده، تصریح کرد: ممکن است فقط ۱۰ درصد افراد نیازمند خدمات سطح دوم باشند، در این صورت با تشخیص پزشک خانواده فرد به پزشک متخصص در سطح دوم ارجاع داده میشود.
مدیر کل دفتر خدمات عمومی سلامت سازمان بیمه سلامت ایران گفت: پزشک متخصص در عمده موارد مشکل بیمار را حل میکند، اگر نیاز به خدمات سطح سوم باشد، بیمار به پزشک فوق تخصص ارجاع داده میشود، در هر مرحله از ارجاع پزشک خلاصهای از اقدامات درمانی را به پزشک سطح بعدی ارائه میدهد.