نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: پاسخگویی فرانسویها در ماجرای دستگیری دوجاسوس حتماً باید دنبال شود و من فکر میکنم این را باید یک افتضاح اطلاعاتی و سیاسی فرانسویها بدانیم.
مشروح مصاحبه:
مجری: خبرهای موثق حاکی از آن است که عملیات مهم وزارت اطلاعات در ماه گذشته نه تنها دولت ایران را در موضع بازخواست از دولت مکرون قرار داده بلکه اعترافات گسترده دو جاسوس به انجام ماموریتهای مشابه در چند کشور دیگر و نگرانی فرانسویها از احتمال افشای نام آن کشورها توسط وزارت اطلاعات، چالشی بزرگ را پیش روی دولت فرانسه ایجاد کرده است. تحلیل شما از این خبر چیست و نگرانی که برای فرانسه به ویژه رئیسجمهور این کشور ایجاد شده است؟
عزیزی: ایران الحمدلله با بهره گیری از همه ظرفیتهای در اختیار، امروز به عنوان یک کشور امن و جزیرهای با ثبات در منطقه و دارای بخش اعظمی از اقدامات سیاسی در حوزه بین المللی معرفی میشود. یکی از علتهای این امنیت پایدار تکیه بر ظرفیتهای مردمی - تخصصی وزارت اطلاعات، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و سایر دستگاههایی است که امروز چتر اطلاعاتی و امنیتی خود را نه تنها در داخل کشور بلکه در سایر حوزههای جغرافیایی که به هرحال سزاوار گسترش فعالیتهای اطلاعاتی است گسترده اند.
این حضور همراه با تلاش و کوشش و نگاه درست و منطقی به امنیت ایران اسلامی این امکان را فراهم کرده که نه تنها سرویسهای جاسوسی نتوانند در ایران دست به اقدام بزنند بلکه اقدامات فوری و مقابله به مثل و بعضا اقدامات بازدارندهای که سزاوار هر نظام سیاسی است در ایران اسلامی حاکم باشد. ما در موضوع امنیت، امروز دارای ظرفیتهای بیشماری هستیم و امروز شبکه گسترده اطلاعات ما و بهره گیری از ظرفیتهای تخصصی و فنی بی نظیری است که در حوزه اطلاعات امروز الحمدلله ایران اسلامی از آن برخوردار است. نیروهای مومن، فداکار و توانمند و متخصص که در عرصههای اطلاعاتی و امنیتی در بخشهای مختلف منشأ خدمت هستند همه اینها با هم ظرفیتهای خوب اطلاعاتی و امنیتی را فراهم کرده اندکه موجب تحقق این امنیت پایدار، ثبات و رو به رشد شده است.
مجری: بازداشت این جاسوسان چه تبعات بین المللی برای فرانسه خواهد داشت؟
مهمان: اولین نکته اینکه فرانسه که ادعاهایی هم در برخی از حوزههای سیاسی و افکار جهانی دارد باید قبل از هر چیز پاسخگوی اقدامات خودش باشد و به طور طبیعی باید بپذیرد این نوع رفتارها بدون پاسخ نخواهد ماند و طبعاً در حوزه بین المللی هم ما امید داریم که کشورهایی که ادعای حقوق بشر و ادعای تلاش در جهت امنیت منطقهای و بینالمللی دارند باید پاسخگو باشند که چرا کشورهایی که روی اهداف وآرمانهایشان ایستادگی میکنند در کشور دیگر نفوذ میکنند، حضور پیدا میکنند و تلاش دشمنانه دارند. پاسخگویی فرانسویها از موضوعات مهمی است که حتماً باید دنبال شود و من فکر میکنم این را باید یک افتضاح اطلاعاتی و افتضاح سیاسی فرانسویها بدانیم.
البته امیدواریم با تلاش و اقدامات خوب دنبالههای برخی افراد و جریانهای جاسوسی و گروههایی که به نوعی دنبال ایجاد نا امنی هستند با همین رویکردی که گفتم برخاسته از عمق اعتقادات مردم و نیروهای امنیتی ماست روز به روز بیشتر بتوانیم شبکههایی که به دنبال ضربه زدن است را کشف کنیم.
ایران در طول این مدت توجه خوبی را در این بخش انجام داده است. نیروهای اطلاعاتی و امنیت ما و وزارت اطلاعات، سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی همه تلاش کردند که در این حوزهها دست برتر را داشته باشند و مطمئناً فرانسه باید پاسخگوی اقدامات خودش باشد.
مجری: در کنار توان و اقتدار امنیتی و اطلاعاتی که شما توضیح دادید در داخل چه مراقبتهایی باید صورت بگیرد در برابر جریان نفوذ و این قبیل رفتارها؟
مهمان: اولین نکته هوشیار بودن مردم ما است. آگاهی، بصیرت، دشمنشناسی، جریان شناسی و حق و باطل شناسی است. مردم ما الحمدالله از این خصوصیتها کاملاً بهرهمند هستند و باید در این حوزه ما تلاش کنیم از پشتیبانیهای مختلفی که بخش اعظم آن مردمی است با برخی شبکهها که به دنبال ایجاد آسیب و لطمه و به دنبال تغییر رفتار و به نوعی نا امید سازی هستند برخورد قاطع کنیم. یک شبکه مخفی پنهان که عقبه آن به دشمنان ملت ایران برمی گردد دنبال سه اقدام اساسی است. یک، پشیمان سازی. دو، آشفته سازی حال و سه، نا امید سازی آینده است. قطعاً سازمانهای امنیتی ما باید شبکههایی که دنبال آشفته سازی و نا امید سازی هستند را مورد رصد قرار دهند و مورد برخورد قرار دهند و دستگاه قضایی ما هم به وظایف خود انشاالله عمل کند و با برخورد قاطع، زمینه بازدارندگی از این اقدامات را فراهم کند.