رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور از فقدان نیروی ماهر و متخصص برای ۵۰۰ هزار فرصت شغلی IT خبر داد.
وی افزود: برای مدیریت این شرایط طرحی نمادین با عنوان «نخلستان» تهیه شده که هدف آن اشتغالزایی برای فارغالتحصیلانی است که رشته آنها مورد تقاضای بازار نیست.
به گفته رئیس سازمان آموزش فنی وحرفهای، تعداد نیروی جوان و تحصیلکرده کشور در حدود جمعیت کشورهای حوزه خلیج فارس است که برای ساماندهی و حضور آنها در عرصه فناوری و تکنولوژی، تفاهمنامههایی بین دانشگاهها، سازمانها و نهادهای دولتی منعقد شده است.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور تصریح کرد: در زمینه آیتی که مخصوص جوانان تحصیلکرده است، بیش از ۵۰ نوع شغل شناسایی شده که فرد آموزشدیده با ۱۰ میلیون تومان سرمایهگذاری، میتواند درآمد داشته باشد و حتی درآمد دلاری کسب کند.
بخش فناوری اطلاعات (IT) جزو مشاغل خدماتی است که ظرفیت ایجاد اشتغال پایدار را دارد و با توجه به هزینه اندک برای راهاندازی، جزو مشاغل مهارتمحورِ کمسرمایهبر به شمار میرود.
در سالهای گذشته، طرح توسعه کسبوکار و اشتغال پایدار (تکاپو) در بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات با امضای توافقنامه میان وزیران ارتباطات و فناوری اطلاعات و تعاون، کار و رفاه اجتماعی کلید خورد تا اشتغال و کسبوکار در بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات در تمام استانهای کشور به اجرا درآید.