با آزادسازی قیمت آرد و افزایش قیمت، این محصول به جای خروج غیرقانونی از کشور در داخل و بین واحدهای یارانهای و آزاد، خرید و فروش میشود!
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، تا قبل از آزادسازی قیمت آرد، قیمت این محصول در همه جای کشور یکسان بود و به علت یارانهای بودن آن به خارج از کشور قاچاق میشد، اما اکنون به جای خروج غیرقانونی از کشور در داخل و بین واحدهای یارانهای و آزاد خرید و فروش میشود.
در واقع اکنون آرد از نانواییهای دولتی خارج میشود و به نانواییهای آزادپز برده و این محصول خارج از شبکه عرضه میشود.
براساس آمارها، هر ایرانی بهطور متوسط روزانه ۳۰۰ گرم نان مصرف میکند که با توجه به جمعیت ایران سالانه به ۹.۵ میلیون تن گندم نیاز است، اما اکنون بیش از ۱۱.۵ میلیون تن گندم در کشور مصرف میشود. این فاصله مصرفی نشان میدهد بیش از ۲ میلیون تن گندم و آرد از کشور قاچاق یا بعد از پخت به ضایعات نان تبدیل میشود.
بنابر آمار بنیاد ملی گندمکاران، سالانه ۱۰ تا ۱۰.۵ میلیون تن گندم مورد نیاز کشور است که به سبب ارزان بودن۳۰ درصدی قیمت گندم با نرخ جهانی، گندم از شبکه مصرف نان خارج میشد، ولی با مردمیسازی یارانهها و طرح هوشمندسازی فروش نان، پیشبینی میشود میزان مصرف به ۵ تا ۶ میلیون تن برسد که ۱.۵ میلیارد دلار صرفهجویی ارزی به همراه دارد.
بیشتر بخوانیم:
دولت اصلاح ارز ۴۲۰۰ تومانی را در حوزه نان کلید زده و حالا قرار است با اجرای تدریجی این طرح و رفع مشکلات احتمالی، آن را به کل کشور تعمیم دهد تا از این طریق ناکارآمدیها و سوءاستفادههایی که پیش از این شکل گرفته بود، رفع شود.