مدیرکل تعزیرات حکومتی استان زنجان با اشاره به اینکه امسال ۷ پرونده بهداشت و درمان و موسسه غیرمجاز پزشکی تشکیل شد، گفت: در این مدت تعطیلی موقت ۲۰ واحد صنفی و بهداشتی قطعی شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز زنجان؛ رضا مظفری مدیرکل تعزیرات حکومتی استان زنجان با اشاره به وظایف سازمان تعزیرات حکومتی و اظهار داشت: تمام دستگاههای دخیل بر بازار، باید بازار را به لحاظ تهیه کالا، توزیع، تامین، مورد رصد قرار دهند و هر زمان که بر خلاف قانون عمل شود و در بخشهای مختلف همچون بهداشت و درمان، قاچاق کالا و ارز موردی بود تخلفات احصا شود و در نهایت پرونده تشکیل و به تعزیرات حکومتی ارسال شود.
مظفری افزود: یکی از حوزههایی که تعزیرات حکومتی صلاحیت رسیدگی به پرندهها را دارد مربوط به بخش کالا و خدمات است، اما باید گفت زمانی که کالا و خدمات عنوان میشود، تمام واحدهای صنفی کوچک زیرپلهای تا شرکتهای تولیدی خاص و عام را شامل میشود.
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان زنجان گفت: وظیفه مهم دیگر تعزیرات رسیدگی به پروندههای امور مربوط به بهداشت، دارو و درمان است که در این خصوص بیشتر پروندههای واصله توسط دانشگاه علوم پزشکی به صورت جزئی و با دقت مورد بررسی قرار میگیرد و در نهایت پروندهها به تعزیرات برای رسیدگی و اعمال قانون ارسال میشود.
وی افزود: حوزه سوم که تعزیرات حکومتی وظیفه رسیدگی دارد قاچاق کالا و ارز است، اما هر زمان که این موضوع ذکر میشود تمام اذهان به سمت نیروی انتظامی میرود، اما با استناد به ماده ۳۶ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، ۱۰ دستگاه کاشف در امر مبارزه با قاچاق کالا و ارز هستند که در نهایت پس از کشف کالا، پرونده تشکیل شده، به تعزیرات حکومتی ارسال و رسیدگی به پروندهها در این سازمان آغاز میشود.
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان زنجان با اشاره به اینکه تعزیرات حکومتی علاوه بر نظارت و برخورد با متخلفان در حوزه بازار در حوزه قاچاق کالا و ارز نیز ورود کرده است، گفت: جریمه پروندهها تا ۱۰ میلیون تومان قطعی است.
مظفری ورودی این اداره کل را در حوزه کالا و خدمات یک هزار و ۷۱ فقره پرونده اعلام کرد و افزود: تعداد پروندههای مختومه در این بخش یک هزار و ۱۷۲ پرونده بود.
مظفری گفت: همچنین تعداد پروندههای قاچاق کالا و ارز ۲۳۶ پرونده بود که رسیدگی شد و در حوزه بهداشت و درمان نیز ۱۰۵ پرونده وارد و مختومه شد.
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان زنجان با اشاره به اینکه مجموع پروندههای سه ماهه اول ۱۴۰۰ حدود یک هزار و ۴۱۲ پرونده بود که یک هزار و ۵۱۳ فقره آن مختومه شده است، گفت: محکومیت وارده در این سه مورد ۲۳۴ میلیارد ریال برآورد شده است.
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان زنجان همچنین تعداد اکییپهای گشت سیار امسال را ۲۲۵ مورد اعلام کرد و افزود: فراوانی تخلفات در بازار شامل عدم درج قیمت، کم فروشی، گرانفروشی، نگهداری و حمل کالای قاچاق و عدم صدور فاکتور در سال جاری احصا شده است.
وی با اشاره به اینکه امسال ۷ پرونده بهداشت و درمان و موسسه غیرمجاز پزشکی تشکیل شد، گفت: در این مدت تعطیلی موقت ۲۰ واحد صنفی و بهداشتی قطعی شد.
مظفری با اشاره به اینکه جرائم در گذشته تا ۲۰۰ هزار تومان قطعی بود، اما در آییننامه جدید سازمان، سقف جریمه تا ۱۰ میلیون تومان رسیده است، بیان کرد: فلسفه تعزیرات حکومتی رسیدگی سریع و به موقع به تخلفات است.
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان زنجان با اشاره به اینکه عدم درج قیمت مادر تمام تخلفات است، عنوان کرد: در قانون قبل برای هر بار تخلف و عدم درج قیمت ۲۶۰ هزار تومان جریمه صادر میشد، اما در مصوبه جدید این رقم به یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان افزایش یافته است.
وی همچینین به وضعیت خوب استان در زمینه رسیدگی به پروندهها اشاره کرد و گفت: وزارت ۴۰ روز برای رسیدگی به پروندههای قاچاق زمان تعیین کرده، اما در استان زنجان و اداره کل تعزیرات حکومتی در مدت زمان ۲۳ روز به پروندهها رسیدگی میشود.