فرآوری ماهیان خاویاری یک و نیم میلیون یورو برای کشور ارزآوری دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز مازندران، سرپرست مدیریت ماهیان خاویاری مازندران گفت: با تجهیز مرکز فرآوری ماهیان خاویاری شهید محمودی میرود بابلسر، سالانه ۷۰۰ کیلو خاویار پرورشی به ارزش بیش از یک میلیون یورو فراوری و به خارج صادر میشود.
محمد علی مهدی تبار افزود: با تجهیز این مرکز میزان صادرات محصولات خاویاری یک تن و ارزآوری آن تا یک و نیم میلیون یورو افزایش مییابد.
مرکز فرآوری ماهیان خاویاری شهید محمودی میرود بابلسر که به عنوان نخستین مرکز فراوری خاویار و پیشرفتهترین مراکز فرآوری خاویار در خاورمیانه، با سرمایه گذاری بخش خصوصی اردیبهشت ۱۳۸۰ راه اندازی شد، در آغاز با بهره گیری از ۲۲ استخر تکثیر و پرورش قرار بود سالانه ۱۰ تن گوشت ماهیان خاویاری و ۵۰ کیلوگرم خاویار را برای مصارف داخلی و صادرات تولید کند که این میزان با بازسازیهای انجام شده افزایش یافته است.
به گفته مهدی تبار همه مراحل استحصال و صادرات خاویار در این مرکز با رعایت دستورالعملهای بین المللی و به صورت مکانیزه انجام میشود.
یاد آور می شود؛ حدود ۳۱۲۷ تن گوشت ماهیان خاویاری و ۱۶تن و ۱۰۴کیلوگرم خاویار پارسال در ۱۳ استان تولید و استحصال شد و بر اساس آمار گمرک کشور پارسال۵ و نیم تن خاویار به ۳۳ کشور صادر شده بود که ۶۵ درصد بیشتر از سال ۱۳۹۹ بود.
سه استان مازندران، گیلان و فارس رتبههای اول تا سوم تولیدکنندگان گوشت و خاویار را در کشور دارند.