بهره برداری ازسه حلقه چاه طرح آبرسانی به شهر ها و روستاهای نوار مرزی شهرستان گنبد کاووس آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز گلستان ،مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان گلستان در آیین آغاز بهره برداری از سه حلقه چاه طرح آبرسانی به شهر ها و روستاهای نوار مرزی شهرستان گنبد کاووس گفت: به سبب محدودیت در منابع آبی در گلستان هم اکنون با احتساب آب چشمهها ۹۸ درصد نیاز آبی آشامیدنی این استان از منابع زیرزمینی تامین میشود که خطر و تهدیدی بزرگ برای از دست دادن این منابع استراتژیک در آینده نه چندان دور است.
ایرج حیدریان مدیریت مصرف و صرفه جویی در منابع آبی را از مهمترین راهکارها برای حفظ منابع زیرزمینی دانست و افزود: استفاده از آبهای سطحی، شیرین سازی آب دریا و آبهای لب شور از دیگر راهکارها در تامین منابع آبی برای مصارف آشامیدنی در گلستان است که اقدامات لازم در این خصوص درحال انجام است.
وی افزود: مجوز شیرین سازی بخشی از آب دریای خزر با هماهنگی شرکت آب منطقهای و سازمان حفاظت محیط زیست در مراحل نهایی است و شیرین سازی آب چند حلقه چاه لبشور واقع در نواحی شمالی گنبدکاووس هم که مجوز آن هفته گذشته با اعتبار ۳۰۰ میلیارد ریال صادر شد، به زودی با تعیین پیمانکار و در قالب خرید تضمینی آب آغاز خواهد شد.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان گلستان گفت : بهره برداری از این سه حلقه چاه آب آشامیدنی با دبی ۸۵ لیتر برثانیه در راستای طرح آبرسانی به گنبد کاووس و شهرها و روستاهای نوار مرزی در روستای "ایگدر علیا" از توابع بخش مرکزی این شهرستان آغاز شد.
وی افزود : در وضعیت کنونی مهم ترین راه مقابله با تنش آبی در استان مدیریت مصرف است که از همه مردم فهیم استان و تمام دستگاه های اجرایی مدیریت صحیح مصرف آب آشامیدنی را خواستاریم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای گلستان گفت: برای عملیات اجرایی حفر ، تجهیز، برق رسانی و اتصال این سه حلقه چاه آب به شبکه انتقال آب آشامیدنی شهر گنبدکاووس در مجموع ۱۶۲ میلیارد ریال از منابع ملی و استانی وزارت نیرو و نیز مصوبات سفر ۱۳ اسفند سال قبل رییس جمهور به گلستان هزینه شده است.
سید محسن حسینی به طرح آبرسانی به شهرها و روستاهای نوار مرزی گلستان هم اشاره کرد و گفت: اصل این طرح با تکمیل سد نرماب مینودشت محقق خواهد شد که با تکمیل آن آب شرب ۵۵۰ هزار نفر از جمعیت مناطق شرقی استان تامین می شود و بخشی از این طرح در حوزه شهرستان گنبدکاووس شامل احداث خط انتقال و مخزن ذخیره و حفر ۲۰ حلقه چاه آب است.