افراد باید برای ورود به دنیای مجازی اطلاعات و سواد رسانه ای کافی در اختیار داشته باشد تا دچار مشکلات مالی و اجتماعی نشوند.
صابری زاده افزود: شبکه های اجتماعی در ابعاد مختلف زندگی افراد (فردی و اجتماعی) تاثیرگذار بودند و همچنین در شکل دهی به هویت افراد نقش دارند، و حتی روی ابعاد اقتصادی، اجتماعی و سیاسی جوامع هم تاثیرگذار خواهد بود.
وی ادامه داد: در حال حاضر شبکه های اجتماعی ابزاری مناسب برای توسعه افکار و اندیشه های بشری محسوب می شود به شرط آنکه در راه صحیح استفاده شود.
صابری زاده یادآور شد: افراد باید برای ورود به دنیای مجازی اطلاعات و سواد رسانه ای کافی در اختیار داشته باشد تا دچار مشکلات مالی و اجتماعی نشود.
مسئول سواد فضای مجازی سازمان سراج استان گفت: ارتباط سالم در فضای مجازی و لزوم هوشیاری جوانان و خانواده ها نسبت به تهدیدات فضای مجازی در درجه اول بسیار حائز اهمیت است.
وی با تاکید بر اینکه پیشگیری از آسیب های اجتماعی و توجه والدین به رفتار فرزندان بسیار مهم است اضافه کرد: برای جلوگیری از پاشیدگی خانواده ها، والدین باید تا حدودی بر فناوریهای روز دنیا مسلط و سواد رسانه ای خود را ارتقاء دهند تا بتوانند در کنار فرزندانشان راه درست و استفاده صحیح را به آنان نشان دهند و از بروز هرگونه حادثه ای در فضای مجازی جلوگیری کنند.
بیشتر بدانید؛
صابری زاده گفت: به هر حال نمی توان منکر جذابیت های فضای مجازی شد؛ اما این نکته را نیز نباید از یاد ببریم که فضای مجازی فضایی است که در عین داشتن تهدیدها و محدودیت ها می تواند فرصت ها و قابلیت های زیادی را نیز به همراه داشته باشد.
وی از والدین خواست ابتدا نیازهای جوانان را به خوبی شناسایی کنند و سپس با داشتن سواد رسانه ای درست این فضا را به درستی و خوبی مدیریت کنند؛ و به سمت فضایی مناسب و سالم در قالب های جذاب و متناسب با توجه به ذائقه جوانان سوق دهند.
مسئول سواد فضای مجازی سازمان سراج استان گفت: زمانی که به لحاظ فرهنگی و اجتماعی اقدام عملی انجام نشده باشد و برنامهریزی مدونی برای اوقات فراغت جوانان وجود نداشته باشد، نباید انتظار داشته باشیم که جوانان ما از تهدیدهای مربوط به استفاده از تکنولوژی های جدید مصون بمانند.
وی تاکید کرد: پیشگیری بهتر از درمان است، پس کاملاً منطقی است برای حراست از فرزندان در مقابل کلاهبرداری و سوء استفاده کنندگان در مقابل فضای مجازی راه حلی داشته باشیم.
پس توجه داشته باشیم که:
۱. سواد رسانه ای کافی داشته باشیم و بیاموزیم که کدام کاربرد های مختلف فضای مجازی مناسب استفاده فرزندان ما می باشد.
۲. هنگام استفاده فرزندان مان از فضای مجازی در کنارشان باشیم نه اینکه با خیال راحت آنان را در اتاق یا گوشه ای رها کنیم.
۳. حدالمقدور از جستجوگر های مطمئن و سایت های مورد تایید پلیس فتا جستجو و از محتوای آن ها استفاده کنیم.
۴. به فرزندان مان آموزش دهیم که بر روی هر لینکی کلیک نکرده و هرگونه صفحه ای را باز نکند.
۵. به فرزندان خود یاد دهیم که به منظور جلوگیری از هرگونه دزدی، اخاذی و هرگونه مشکلات در حوزه سایبری هیچ کدام از اطلاعات شخصی، بانکی و.... را در فضای مجازی و هیچ کدام از شبکه های اجتماعی به اشتراک نگذاریم.
ادامه دارد...