کارشناس امور بین الملل سازمان بنادر و دریانوردی معتقد است: ایجاد خط مسافری دریایی بین ایران و کشورهای همسایه كه در گذشته متوقف شده بود، اتفاق مهمی است که امیدواریم در دولت سیزدهم با سرعت پیگیری و به نتیجه برسد.
وی افزود: طی ماههای اخیر سازمان بنادر و دریانوردی، مذاکرات خوبی با کشورهای همسایه برای ایجاد خط مسافری داشته است که از مهمترین آن میتوان به قطر و عمان اشاره کرد؛ اگر خطوط مسافری بین دو کشور یاد شده دوباره برقرار شود میتوان شاهد رونق گردشگری دریایی باشیم.
این کارشناس بین الملل یادآور شد: یکی از خطوط مسافری دریایی که برقراری آن اهمیت قابل توجهی دارد، مسیر قطر است؛ این مسیر مسافران زیادی دارد و از آنجا که به برگزاری جام جهانی فوتبال نزدیک میشویم، فعال سازی این خط مسافری میتواند مسافران زیادی را جذب کند.
وی گفت: خط مسافری و باری عمان یکی از خطوط راهبردی دریایی است، از آنجا که فعالان اقتصادی زیادی در این کشور فعالیت میکنند، این خط مشوقی برای سرمایه گذاری و همکاری مشترک بین دو کشور خواهد شد به خصوص آنکه هدف تجاری ایران و عمان تا دو سال آینده چهار میلیارد دلار پیش بینی شده است.
احمدوند اظهارداشت: یکی از اتفاقهای مثبتی که در دولت سیزدهم و بر اساس پیگیریهای سازمان بنادر و دریانوردی محقق شد، تخصیص سوخت یارانهای به کشتی ها، شناورها و قایقهای تفریحی و مسافری است که در مسیرهای داخلی و بین المللی فعالیت میکنند؛ این امر باعث میشود رغبت و تمایل صاحبان شناور برای رونق گردشگری دریایی بیشتر شود، لذا این مهم را باید به فال نیک گرفت.
وی با بیان اینکه سازمان بنادر مذاکره با کشورهای همسایه برای ایجاد خط دائم مسافری و باری را آغاز کرده است، گفت: برای آنکه گفتگوها اثربخشتر و عملیاتی شود، ضرورت دارد که وزارت امور خارجه در کنار این سازمان قرار گیرد تا بسترهای لازم فراهم شود.