کارگاه استانی بیماریهای منتقله از آب و غذا با اولویت وبا در مهریز برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، در این کارگاه آموزشی که با هدف آمادگی و حساس سازی مراکز بهداشت استان در برابر بیماریهای منتقله از آب و غذا برگزار شد، شرکت کنندگان در زمینه اولویتها و برنامههای وزارت بهداشت در زمینه پیشگیری و طغیان بیماریهای منتقله از آب و غذا آموزش دیدند.
مدیر گروه سلامت کار و محیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد در این کارگاه گفت: با توجه به فرا رسیدن فصل گرم سال، بیماری وبا در کشور و استان ما افزایش مییابد و بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت سالیانه بیش از ۴۲۰ هزار نفر در دنیا بر اثر بیماری منتقله از آب و غذا جان خود را از دست میدهند.
دکتر وحید جعفری افزود: از این موارد ۱۲۵ هزار نفر مربوط به کودکان زیر پنج سال میباشد.
وی تصریح کرد: وبا یکی از بیماریهای واگیردار عفونی است که تنها باعث بروز بیماری در میان انسانها میشود. عامل این بیماری هم نوعی باکتری به نام ویبریو کلرا است.
مدیر گروه بیماریهای واگیر مرکز بهداشت استان هم با اشاره به اینکه بیماری وبا دارای علائم خفیف است، تصریح کرد: متاسفانه در کشورهای همسایه ایران (افغانستان و پاکستان) مواردی از وبا مشاهده شده است.
دکتر مینوسپهر عمده راه انتقال این بیماری را از راه آب آلوده و غذای آلوده دانست و ادامه داد: از مصرف آب غیر شرب و آلوده به شدت پرهیز کرده و غذا حتی الامکان داخل خانه تهیه و از غذاهای مانده به جد پرهیز شود.
وی افزود: سعی کنید به منظور پیشگیری از ابتلا به این بیماری، برای نوشیدن آب، شستوشوی ظروف و خوردن سبزیجات از آب لولهکشی کلردار استفاده کنید، در غیر این صورت آب را بجوشانید و پس از سرد شدن مصرف کنید.
مینوسپهر خاطرنشان ساخت: در زمان شیوع بیماری وبا از خوردن سبزیجات خام پرهیز شود، سبزیجات و میوهها را قبل از مصرف با محلول پرکلرین گندزدایی کرده و پس از شستن با آب سالم مصرف کنید.
وی بر لزوم خودداری از مصرف ماهی خام یا نیمپز، شنا در استخرهای عمومی و مصرف آبمیوه و ساندویچ یا هر غذای آلوده تأکید کرد و گفت: قبل از غذا خوردن و بعد از رفتن به توالت، دستهای خود را با آب و صابون خوب بشویید، از مصرف مواد غذایی، آب میوه، معجون یا هر مواد خوراکی یا نوشیدنی از افراد دوره گرد خودداری کرده و تا جایی که ممکن است از غذاهای پخته شده در منزل استفاده کنید.