هنرمندان قزوین در مراسمی با عنوان «خلیل خیال» همزمان با رونمایی از تابلوی "منجی" یاد و خاطره مرحوم احمد خلیلی استاد برجسته نقاشی قهوهخانهای ایران را گرامی داشتند.
در این مراسم آقای مهدی طالعینیا از اساتید برجسته نقاشی قهوهخانهای با اشاره به سابقه هنری و آثار ارزشمند استاد خلیلی گفت: استاد خلیلی از معدود هنرمندانی است که سورئالیسم خاصی را وارد هنر نقاشی کرد و جریان نوظهوری را بنیاد گذاشت.
در ادامه مراسم گرامیداشت «احمد خلیلی» داود خلیلی فرزند استاد نیز گفت: پدر همیشه نگران بود نسل هنرمندان نقاشی قهوهخانهای از بین برود. اما امروز نسل سوم و چهارمی هم متولد شده اند که میتوانند راه بزرگان را تداوم بخشند.
استاد احمد خلیلی سال ۱۳۲۲ در محله مقبره امامزادهحسین (ع) قزوین به دنیا آمد. درپنجسالگی به همراه خانواده از قزوین به تهران مهاجرت کرد و در ۱۵ سالگی به کارگاه نقاشی «مرشد محمد نقاش» رفت و نقاشی قهوهخانهای را از او آموخت. استاد خلیلی سال ۱۳۵۴در آتلیه نقاشی سازمان صداوسیما مشغول کار شد و همزمان در قهوهخانه سنتی آذری که با مدیریت برادران آذری اداره میشد به کشیدن نقاشی قهوهخانهای پرداخت. آثار او هم اکنون در موزه هنرهای معاصر تهران، دفتر امور هنرهای تجسمی وزارت ارشاد، کاخ موزه نیاوران، کاخ موزه سعدآباد و موزه آزادی نگهداری میشود. این استاد نقاشی، آخرین اثر خود را در کارگاه نقاشی قهوهخانه بهمناسبت سالروز حماسه جاودانه آزادی خرمشهر ارائه کرد. استاد خلیلی در ۲۱ تیر سال ۸۷ در ۶۴ سالگی بر اثر سرطان ریه در تهران درگذشت .