امروز دومین پرتاب آزمایشی ماهوارهبر بومی کره جنوبی Nuri با موفقیت چندین ماهواره را در مدار قرارداد و گام بزرگی برای شروع برنامه فضایی پس از شکست اولین آزمایش در سال گذشته برداشت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما: این پرتابگر از مرکز فضایی Naro در سواحل جنوبی کره جنوبی پرتاب شد. به گفته مقامات کره جنوبی، یک ماهواره ۱۶۲٫۵ کیلوگرمی که برای تأیید عملکرد پرتابگر طراحی شده بود، پس از ورود به مدار، با موفقیت با یک ایستگاه زمینی در قطب جنوب تماس گرفت. همچنین این پرتابگر با موفقیت یک ماهواره مدل جرمی به وزن ۱٫۳ تن و چهار ماهواره کوچک مکعبی که توسط دانشگاههای کره جنوبی برای تحقیقات ساخته شده بودند را در مدار قرارداد.
وزیر علوم و فناوری اطلاعات و ارتباطات کره جنوبی در یک نشست توجیهی گفت: اکنون آسمان جهان برای کره کاملاً گشوده شده است و ما در زمینه علم و فناوری به پیشرفتهای بزرگی دست یافتیم.
پرتابگر سهمرحلهای KSLV-II Nuri که توسط مؤسسه تحقیقات هوافضای کره (KARI) طراحی شده است تا در نهایت محمولههای ۵/۱ تنی را در مدار ۶۰۰ تا ۸۰۰ کیلومتری (۳۷۰ تا ۵۰۰ مایلی) قرار دهد، سنگ بنای اهداف این کشور برای دستیابی به شبکه G۶، ماهوارههای جاسوسی و حتی کاوشگر ماه، است.
در این پرتابگر فقط از فناوریهای بومی پرتابگری کره جنوبی استفاده شده است و اولین پرتابگر فضایی بومی کشور است. آخرین بوستر کره جنوبی که در سال ۲۰۱۳ پس از تاخیرهای متعدد و چندین آزمایش ناموفق پرتاب شد، به طور مشترک با روسیه ساخته شده بود.
رئیسجمهور کره جنوبی پرتاب را از دفتر خود تماشا کرد و از همه دستاندرکاران آن تشکر کرد و قول داد که به تعهدات انتخاباتی برای ایجاد یک آژانس جدید برای مدیریت امور فضایی پایبند باشد.
رئیسجمهور گفت: "اکنون راه رسیدن به فضا از کشور ما باز شده است. این پرتابگر محصول ۳۰ سال چالشهای دلهرهآور بود. ازاینپس، رؤیاها و امیدهای مردم و جوانان ما برای رسیدن به فضا گسترش خواهد یافت. "
پرتابگر Nuri در اولین آزمایش در چند ماه قبل، نتوانست محموله آزمایشی خود را در مدار قرار دهد، زیرا سوخت موتور مرحله سوم آن زودتر از زمان برنامهریزی شده تمام شد. در پرتاب اخیر، مهندسان در مخزن اکسیدکننده مرحله سوم پرتابگر Nuri یک مخزن هلیوم تعبیه کردند تا این مشکل را برطرف کنند.
بنا بر اظهارات مسئولین کره جنوبی در نظر دارد حداقل چهار پرتاب آزمایشی دیگر را تا سال ۲۰۲۷ انجام دهد. پرتابگر Nuri کلید برنامههای کره جنوبی برای ساختن یک سیستم ناوبری مبتنی بر ماهواره بومی کره و یک شبکه ارتباطی G۶ است. این کشور همچنین قصد دارد طیف وسیعی از ماهوارههای نظامی را به فضا پرتاب کند، اما مقامات استفاده از پرتابگر Nuri را بهعنوان سلاح رد میکنند.
کره جنوبی همچنین با همکاری ایالات متحده در حال کار بر روی یک مدارگرد ماه است و امیدوار است تا سال ۲۰۳۰ یک کاوشگر بر روی ماه فرود بیاورد.
پرتابهای فضایی مدتهاست که موضوعی مهم در شبهجزیره کره بوده است، جایی که کره شمالی به دلیل برنامه پرتابگرهای بالستیک اتمی خود با تحریمها مواجه است.
در سالهای اخیر، کره جنوبی و ایالات متحده توافق کردند که محدودیتهای توسعه پرتابگری و راکتی سئول را لغو کنند و راه را برای پرتابهای غیرنظامی و نظامی جدید باز کنند.