رئیس کمیته اقتصادی کمیسیون برنامه و بودجه ، راهکار مجلس به کاهش تورم ، کنترل تورم ناشی از فشار هزینه و کنترل تورم ناشی از افزایش تقاضا است
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما دکتر جعفر قادری، رئیس کمیته اقتصادی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در برنامه اقتصادی رادیو گفتگو در پاسخ به این سوال که وظیفه مجلس در مقابل دولت برای کنترل تورم چسیت گفت:
معمولاً دو دلیل عمده را برای تورم ذکر میکنند. تورم ناشی از فشار هزینه و تورم ناشی از افزایش تقاضا.
دکتر جعفر قادری گفت :باید تلاش بر این باشد که در بخش هزینه، هزینههای تولید را اضافه نکنیم و با کنترل هزینههای تولید که یک بخش مربوط میشود به دستمزد و یک بخش مربوط به هزینه مواد اولیه و بخشی مربوط به هزینه تورم وارداتی است که میتواند روی هزینههای تولید اثر بگذارد. با توجه به اینکه بخش قابل توجهی از تولیدات ما وابسته به بخش تجارت خارجی است و به نوعی مواد اولیه یا ماشین آلات یا دانش فنی را از خارج وارد کند، باید مراقبتها و دقتها بشود که ما گرفتار تورم ناشی از فشار هزینه نشویم. تورم ناشی از افزایش تقاضا هم، درست است که دولت تمام تلاش اش بر این است که بتواند مخارج شان را اضافه کنند منتها اگر مخارج و هزینهها بیشتر از درآمدها باشد، منجر به کسری بودجه و نقدینگی میشود و میتواند به تورم ختم بشود. سعی ما بر این بوده است که در دولت و مجلس و در کمیسیونهای مختلفی که به این موضوع ارتباط پیدا میکنند کمیسیون اقتصادی، کمیسیون جهش تولید، هزینهها را خیلی بالا نبریم و از طرف دیگر تلاش کنیم تا روشها و مدلهای مختلفی که پیش پای ملت میگذاریم بخش قابل توجهی از پروژههای دولت از طریق مشارکت بخشهای غیرولتی تأمین مالی شود. ما در طرحهایی که در طول سال گذشته مجلس دولتهای هفتم و هشتم و نهم و دهم و مجلس یازدهم طرحهایی مثل رفع موانع تولید، طرح بهبود مستمر کسب و کار، طرح ساخت و قانون نظارت بر نظارت بر اصل ۴۴ و آخرین موردی هم که در کمیسیون جهش تولید در دست اقدام داریم طرح تأمین مالی تولیدات زیرساختها است که شیوههای جدیدی را برای تأمین مالی تولید و همینطور زیرساختها دنبال میکنیم که کمک کند که فشار روی هزینههای عمومی کاهش پیدا کند و بتوانیم از وضعیت بخشهای غیردولتی بتوانیم استفاده کنیم.
وی در ادامه گفت: کار دیگری که در کمیسیون برنامه و بودجه برای اصلاح کار اساسنامه انجام میدهیم کار صندوق توسعه صنایع ملی را داریم که صندوق توسعه ملی بتواند راحتتر کمک کند به بخشهای تولیدی و علاوه بر منافعی که خودش دارد بتواند از ظرفیت بخشهای دیگر هم استفاده کند منابعی را جمع آوری کند و از این طریق بتواند منابع کافی را برای بخش تولیدی فراهم کند؛ بنابراین سعی ما بر این بوده که بتوانیم پا به پای گشایشهایی که ایجاد میکنیم محدودیتهایی هم در بخشهای مختلف ایجاد کنیم که منجر به افزایش تقاضا یا افزایش هزینههای تولید نشود و تورم را به جامعه تحمیل نکند.
رئیس کمیته اقتصادی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در خصوص تلاش مجلس برای افزایش ارز پول ملی، کنترل کسری بودجه و نظارت سالانه مجلس بر چگونگی تعیین بودجه و خرج بودجه در محل خود گفت: استحضار دارید که در طول سال بعد از اینکه بودجه متوقف شد، ما در جریان بررسیهایی که داریم که درآمدهای دولت محقق شود و درآمدها به درستی منجر به افزایش دارایی خارجی بانک مرکزی و افزایش پایه پولی نشود، اینها را به صورت منظم دنبال میکنیم و این جلسات معمولاً برگزار میشود. ما دیروز در کمیسیون برنامه و بودجه حدود ۲ ساعت جلسه مفصلی را با وزیر نفت داشتیم. تحقق درآمدها و روشهایی که باید تلاش کنیم که بتوانیم از این فضای جدید استفاده کنیم و به فروش فرآورده و فروش نفت و صادرات دانش فنی به کشورهای آمریکای لاتین و ظرفیتهایی که الان در دور و بر ما در منطقه فراهم شده، همه اینها از آن دست فعالیتهایی است که در عمل به وظایف نظارتی مان سعی میکنیم که در طول سال درکنار وزارتخانه ها، دستگاههای اجرایی داشته باشیم و کمک کنیم که مشکل دستگاهها حل شود. همانطور که اشاره کردم پا به پای این قوانینی که معمولاً میآید تلاش مان بر این است که بتوانیم گشایشهایی ایجاد کنیم و اینکه فشار روی منابع دولتی کمتر شود و بخشهای دیگر درکنار بخش دولتی قرار بگیرند و بتوانند هم زیرساختها و هم تولید را دربر بگیرند.
انتهای گفتگو: