رئیس سازمان بسیج اساتید کشور: این کانونها ۵۳ هزار عضو دارد که چهارهزار نفر از این اساتید عضو هیئت علمی و مابقی مدرسان دانشگاهها هستند که با این کانون همکاری دارند.
وی ادامه داد: بسیاری از پژوهشگران و اساتیدی که در جهت دستیابی به مرزهای دانش و موفقیتهای علمی در رشتهها و گروههای علمی متفاوت کار میکنند و جایگاه علمی کشور را در سطح عالی ارتقاء میدهند از اساتید متدین، متعهد و مجاهدی هستند که بیشتر اینها عضو بسیج اساتید هستند.
رئیس سازمان بسیج اساتید کشور گفت: هم اکنون ۱۰۸۰ کانون استادی در سراسر کشور داریم و این کانونها ۵۳ هزار عضو دارد که سی و چهار هزار نفر از این اساتید عضو هیئت علمی هستند و مابقی مدرسان دانشگاهها هستند که با این کانون همراهی دارند.
آقای مردانی با بیان اینکه از این ۱۰۸۰ کانون استادی تعداد ۶۰ اندیشکده تخصصی در سراسر کشور تشکیل شده است افزود: هر کدام از این اندیشکدهها در حداقل سه گروه مسأله محور کار میکنند، البته بعضی از اندیشکدهها حتی در ۱۰ گروه هم کار میکنند.
وی گفت: تمام کارهایی که انجام میشود یک کار تشکیلاتی است. اساتید بسیجی ممتاز ما در طرحهای کلان مهم صنعتی اعم از صنعت دفاعی، صنعت هوا و فضا و صنایع دیگر فعال هستند.
رئیس سازمان بسیج اساتید کشور ادامه داد: هم اکنون سه اولویت را دنبال میکنیم؛ اول- انسجام بخشی به تشکیلات سازمان بسیج اساتید یا نهضت استادی بسیج در سطح کشور است که بر اساس این برنامه، آرایش جدیدی با توجه به تحقق گام دوم انقلاب اسلامی در قالب طرح سند اعتلای بسیج میگیریم، دوم- کمک به توسعه و تعالی آموزش عالی کشور میباشد، چون اساتید بسیجی عضو دانشگاه و جزو پیکره دانشگاه هستند و سوم طرح کمک به ارتقاء نظام حکمرانی کشور است.
آقای مردانی افزود: بسیج اساتید در همه دورهها از زمان تشکیل نسبت خود را با دولتها به عنوان کمک تعریف کرده است، در بعضی از دورهها نیروی انسانی از طریق بسیج اساتید به جاهای مختلف تزریق شده است.
وی گفت: هر نوع کمکی که دولت، قوه قضائیه و قوه مقننه چه در ارتباط با بررسی مشکلات و ارائه راهکار برای حل مسائل کشور در سطح استان، در سطح زیست بوم و در سطح ملی و چه درباره ارائه بستههای سیاستی و همچنین حضور در میدان کار نیاز داشته باشد در همه ابعاد برای این همکاری اعلام آمادگی شده است.
آقای مردانی افزود: بسیج اساتید در قالب اندیشکده ها، گروههای علمی مسأله محور، شبکه ملی و استانی قدرت نرم و گروههای رصد و پایش با ظرفیت نخبگانی بسیج اساتید برای همکاری با نظام حکمرانی کشور آماده است.
وی در پاسخ به این پرسش که ارتباط اساتید بسیجی با دانشگاههای بین المللی، جهان اسلام و جبهه مقاومت چگونه است؟ گفت: یکی از موضوعاتی که بسیج اساتید به دنبال آن است، دیپلماسی علمی است که در این راستا فعالیتهای گروههای علمی مختلفی در ارتباط گیری با اساتید دانشگاههای جهان اسلام پیوسته ادامه دارد، در هفته جاری گروهی از اساتید کشور عراق، هند، پاکستان، سوریه و کشورهای دیگر داشتیم که الآن بعضی از اساتید به صورت شبکه در حوزه دیپلماسی علمی ارتباط دارند، سفرهای علمی چه اساتید ما برای ارتباط با دانشگاههای جهان اسلام و چه اساتید دیگر دانشگاههای جهان اسلام با مجموعه ما برقرار است و این ارتباط در رشتهها و بخشهای مختلف علمی اعم از علوم انسانی، علوم تجربی و علوم مهندسی ادامه دارد.
رئیس سازمان بسیج اساتید کشور گفت: با توجه به ظرفیت بسیار با ارزشی که اساتید دانشگاهها ازجمله آنهایی که در بسیج اساتید ثبت نام کردند و افرادی که همکاری نزدیک با مجموعه نهضت استادی بسیج دارند، ولی از این ظرفیت در دورههای مختلف اداره کشور به خوبی استفاده نشده است.
آقای مردانی افزود: بسیج اساتید طرحی را به نام کمک به کارآمدی نظام حکمرانی کشور آماده کرده است که این طرح در قالب ۲۰ کمیته تخصصی در رشتههای مختلف آماده است تا در سطح کشور، استانها و شهرستانها به یاری فرمانداری ها، استانداریها و وزارتخانهها بیاید.