معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی از رویکرد این وزارتخانه برای اعمال محدودیت و ممنوعیت کشت محصولات آب بر و سیاستهای حمایتی برای کشت جایگزین کالاهای اساسی جهت تامین امنیت غذایی خبر داد.
قربانی در تشریح این عملکرد به دو اقدام مهم وزارت جهاد کشاورزی در تامین کالاهای اساسی پرداخت که یکی از این اقدامات پس از تحولات عرصه بین الملل به ویژه پس از جنگ اوکراین و روسیه به افزایش واردات کالاهای اساسی اختصاص داشت بطوریکه ظرفیت برخی کالاهای اساسی از 70 درصد به 130 درصد رسید تا امنیت غذایی مردم تحت تاثیر قرار نگیرد.
قربانی با تاکید بر اینکه ذخایر احتیاطی کالاهای اساسی در وضعیت خوبی قرار داد به اقدام مهم دیگر وزارت جهاد کشاورزی پرداخت که بر سیاستهای حمایتی از تولید کالاهای اساسی در داخل کشور به منظور دستیابی به خودکفایی پایدار در تولید چنین کالاها و اعمال محدودیت و ممنوعیت بر تولید کالاهای آب بر و سیاستهای تشویقی کشاورزان برای روی آوردن به سوی کشت جایگزین تولید کالاهای اساسی اختصاص داشت.
اجرای کشت قراردادی، کشت جایگزین، تضمین قیمت خرید و سیاستهای حمایتی دیگری، چون پرداخت کمکهای بلاعوض و اقدامات دیگری، چون ترویج دانش بنیانها در اراضی کشاورزی از جمله مواردی بود که معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی برای رسیدن به هدف تامین کالاهای اساسی در کشور به آنها اشاره کرد.
ایجاد محدودیت و حتی ممنوعیت و اعمال عوارض صادراتی برای کشت محصولات آب بر از دیگر اقداماتی است که به گفته قربانی در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد تا همرا ه با سیاستهای حمایتی، کشارورزان به کشت جایگزین کالاهای اساسی گندم و دانههای روغنی، چون کلزا وسویا تشویق شوند.
قربانی در این خصوص گفت برنامه وزارت جهاد کشاورزی علاوه بر اعمال محدودیت کشت و حتی ممنوعیت قانونی آن، افزایش عوارض صادراتی بگونهای است که جذابیت صادرات این محصولات کاهش پیدا کند.