مدیر عامل آب منطقهای استان مرکزی با اشاره به کاهش بارندگیها گفت: با صرفه جویی و مدیریت مصرف آب تلاش میکنیم هیچگونه قطع آب در استان مرکزی نداشته باشیم.
مدیر عامل آب و فاضلاب استان مرکزی در این نشست گفت: متأسفانه دو سال متوالی را با مشکلات آبی پشت سر گذاشتیم و ۳۰ درصد کاهش بارندگی نسبت به مدت مشابه سال گذشته ثبت شده است.
عرفانی نسب بیان کرد: چاه، قنات و سد سه منبع مهم در تأمین آب است و در حال حاضر حدود ۷۲۱ نقطه تأمین آب در استان وجود دارد.
وی افزود: تفرش و مأمونیه دو شهر بحرانی در استان مرکزی است که باید مصرف آب در این دو شهر مدیریت شود.
عرفانی نسب موضوع فرهنگ سازی در مدیریت آب را بسیار ضروری دانست و خاطرنشان کرد: باید اصلاح الگوی مصرف در جامعه رعایت شود تا با مشکلات بیشتری روبرو نشویم.
مدیر عامل آب و فاضلاب استان مرکزی اظهار کرد: در آستانه هفته صرفه جویی که از یکم تا هفتم تیرماه هست قرار داریم و در این هفته برنامههای متنوعی در جهت تشویق به مصرف بهینه مشترکین برنامه ریزی شده است.
او متذکر شد: در استان مرکزی حدود ۸۴ درصد از مشترکین در بخش خانگی و ۱۶ درصد در بخش غیرخانگی هستند که بخش خانگی با توجه به مدیریت منابع میتواند کمک خوبی داشته باشد.
عرفانی نسب برنامههای اصلی شرکت آب و فاضلاب را در جهت اصلاح و بازسازی شبکههای فرسوده عنوان کرد و ادامه داد: در استان مرکزی نزدیک به ۵۰ درصد شبکههای شهر و روستا عمر بالاتر از ۲۰ سال دارند که وضعیت مناسبی نیست.
وی اضافه کرد: علیرغم همه محدودیتها سال قبل حدود ۱۵۰ کیلومتر از شبکههای فرسوده استان در بخش شبکه توزیع آب اصلاح شد، اما سرعت بخشیدن به این مهم اعتبارات بیشتری میطلبد.
او عنوان کرد: ۷۰ درصد از مصارف خانوارها در آشپزخانه و سرویس بهداشتی و حمام است که میتوان در این بخش صرفه جویی زیادی داشت.
مدیر عامل آب و فاضلاب استان مرکزی تصریح کرد: تقریبا ۹۰ درصد از آب کشور در بخش کشاورزی، حدود ۶ درصد در بخش شرب و حدود ۴ درصد در حوزه صنعت مصرف میشود که توجه به بخش کشاورزی نیز تأثیرگذار خواهد بود.
مدیر آب و منطقهای استان مرکزی نیز در این نشست گفت: یکی از راهکارهای مصرف بهینه آب، مصرف درست در جامعه است که باید این زمینه مدیریت و آموزشهای لازم داده شود.
آمری با اشاره به مصرف آب در بخش کشاورزی و صنعتی افزود: آب در بخشهای کشاورزی و صنعتی در جامعه نقش به سزایی دارد و حدود ۹۲ در صد از منابع آبی در اختیار بخش کشاورزی و مابقی در اختیار آب شرب و صنعت قرار میگیرد.
وی با اشاره به اهمیت آب شرب در جامعه ادامه داد: آب شرب باید با کیفیت باشد هرچند هزینه تأمین آب شرب بسیار گران تمام میشود تا به دست مردم میرسد، پس باید از هدر رفت آب در این زمینه اجتناب شود.
او با اشاره به اهمیت آب شرب و آب مجازی نیز اضافه کرد: برای تهیه یک کیلو هندوانه حدود ۵۰۰ لیتر آب احتیاج است و به همین منظور باید مدیریت آب جدی گرفته شود، اگر ده درصد در بخش کشاورزی مدیریت شود بسیاری از مشکلات آب در جامعه برطرف خواهد شد.
مدیر عامل آب منطقهای استان مرکزی با اشاره به مصرف آب در بخش صنعت خاطرنشان کرد: خوشبختانه مشکلی در این زمینه نداریم، ولی سرریز سرمایه گذاری تهران به سمت ساوه و زرندیه است.
آمری عنوان کرد: وارد یک بحران امنیتی در خصوص آب شدهایم که در کشور هم مطرح شده است به طوری که نزاعهای محلی در روستاها برای انتقال آب پدید آمده است.
او در انتها تأکید کرد: در شهرهای استان مرکزی با اقدامات انجام شده هیچگونه قطع و جیره بندی آب نخواهیم نداشت.