تنها کتابخانه تخصصی اهلبیت (ع) در جهان با بیش از ۱۲۰ هزار جلد کتاب و نسخه نفیس خطی و نیز ۷۰ سال قدمت که درحرم مطهر رضوی قرار دارد در حال گسترش است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی،کتابخانه اهلبیت(ع) با ارائه شمار بسیاری از منابع تخصصی حوزه معارف اهلبیت(ع) بهویژه حضرت رضا(ع)، اولین و بزرگترین کتابخانه جهان است که بهصورت شبانهروزی در خدمت پژوهشگران علوم دینی و طالبان علم و اندیشه است.
این کتابخانه گنجینهای با انواع منابع اعم از 3 هزار و 919 نسخه خطی، 3 هزار و 542 نسخه چاپ سنگی، سربی و چاپی نفیس، افزون بر 115 هزار جلد کتاب چاپی و مرجع در اختیار مراجعان است.
همچنین 5 عنوان نشریه، 520 نسخه پایاننامه، یک هزار و 760 لوح فشرده و منابع دیداری شنیداری و بیش از 130 هزار منبع الکترونیکی در میان منابع علمی روزآمد این مجموعه تدارک دیدهشده تا بهخوبی پاسخگوی نیازهای 19 هزار عضو خود از دانشجو تا استاد و محقق باشد.
به تازگی برای دسترسی سادهتر محققان و مراجعان به کتابهای مرتبط با اهلبیت(ع)، منابع موجود در یک تقسیمبندی موضوعی در دو تالار سیره و تاریخ اهلبیت(ع) و تالار علوم و معارف اهلبیت(ع) و نیز کتابخانه الکترونیکی اهلبیت(ع) در معرض استفاده اهالی تحقیق و مطالعه قرارگرفته است.
ارائه خدمات به طلاب علوم دینی، دانشجویان و پژوهشگران از طریق دسترسی به اینترنت، نشریات تخصصی، جستجوی مقالات پژوهشی در پایگاههای علمی تخصصی و نرمافزارهای تخصصی و اسلامی نظیر نورمگز، مگ ایران و... برخی از خدمات تخصصی این مجموعه فرهنگی هستند.
در کتابخانه تخصصی اهلبیت(ع) که از آغاز مختص استفاده آقایان بود به علت درخواستهای مکرر مراجعان برای اولین بار در این مکان موقت، «بخش ویژه بانوان» نیز راهاندازی شد.
واقف اصلی این کتابخانه سید سعید طباطبایی نائینی است که در سال 1332 آن را در با عنوان کتابخانه «جامع گوهرشاد» در جوار بارگاه منور رضوی بنیان گذاشت.کتابخانه جامع گوهرشاد در سال 68 با مساحت هزار و 200 مترمربع زیربنا دربست شیخ بهایی حرم مطهر احداث شد.
از سال 89 همزمان با میلاد باسعادت امام هادی(ع)، این کتابخانه توسط تولیت فقید، آیتالله عباس واعظ طبسی با عنوان جدید «کتابخانه تخصصی اهلبیت(ع)»، بهصورت شبانهروزی فعالیت خود را آغاز کرد.
این کتابخانه در مسیر پروژه ساخت رواق زیرسطحی شیخ بهایی قرار گرفت و از پارسال به محل موقت کنونی آن واقع در تالار اجتماعات دانشگاه علوم اسلامی رضوی منتقل شد.