دانشمندان چینی دو ژن در برنج پیدا کردهاند که میتواند با مقاومتر کردن محصول در برابر حرارت، پرورش محصولات بسیار مقاوم در برابر حرارت را ممکن کند.
گرمای بیش از حد میتواند به کلروپلاستهای گیاه آسیب برساند. زمانی که دما از حد تحمل معمول یک محصول فراتر رود، کیفیت آن کاهش مییابد.
دو ژنی که بدین منظور شناسایی شدند TT۳.۱ و TT۳.۲ نام دارند و توانایی مقاومت برنج را در برابر تنش گرمایی بالا میبرند. محققان دریافتند TT۳.۲ انباشته شده باعث آسیب به کلروپلاست به علت تنش گرمایی میشود، اما در مقابل TT۳.۱ میتواند به عنوان یک ابزار درمان عمل کند.
بر اساس این مطالعه، در صورت وقوع تنش گرمایی، TT۳.۱، در قالب یک حسگر حرارتی بالقوه، غشای سلولی را از سلول جدا میکند تا پروتئینهای بالغ TT۳.۲ را تجزیه کند.
آزمایش میدانی نشان داده است که برنج با استفاده از ظرفیت این ژنها تحمل گرمای بیشتری را تا ۳۸ درجه سانتیگراد دارد. این رقم در مورد برنج عادی از ۳۵ درجه فراتر نمیرود. به گفته محققان، ژن جدید ممکن است در گیاهان دیگر از جمله گندم، ذرت، لوبیا و سبزیجات نیز برای کشت سویههای مقاوم در برابر گرما استفاده شود.