رئیس دستگاه قضایی با اشاره به ابعاد مختلف فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی ورزش بیان داشت: امروز ورزش به ابزاری برای تحکیم صلح میان ملل و دولتها و ارتباطات بینالمللی تبدیل شده است.
وی افزود: درود بر کسانی که با تلاش و غیرت و همت بارها پرچم ایران اسلامی را بالاتر از سایر پرچمهای سایر کشورها به اهتزاز در میآورند.
وی گفت: درود میفرستم بر مصلح و داور نظام قضایی ایران شهید آیت الله دکتر بهشتی که با صلح جویی هایش مورد غضب شیاطین قرار گرفت، هم از حیث حیثیت ترور شد و هم به تیر خشم اشقیا به شهادت رسید.
محسنی اژهای ادامه داد: بر شهید و مصلح دیگر میدان جهاد، ایثار و از خود گذشتگی شهید دکتر مصطفی چمران و همه شهدای ورزشکار درود میفرستم.
رئیس دستگاه قضا گفت: امروز ورزش نه تنها در سلامت روح و جان انسان موثر است بلکه اگر توسعه پیدا کند ارزش آن برای سلامت جامعه اگر موثرتر از داروها نباشد، کمتر هم نیست.
وی گفت: امروز ورزشهای بین المللی نه تنها یک اقدام نشاط آور است بلکه در عرصه بین المللی، جنبههای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی پیدا کرده است.
رئیس دستگاه قضا تاکید کرد: حتی در زمان جنگ میشود از ارزش و جایگاه ورزش بین المللی برای صلح استفاده کرد. وی گفت: امیدآفرینی، نشاط آفرینی از ویژگیهای ورزش است که باید در جامعه توسعه پیدا کند.
محسنی اژهای با اشاره به اینکه از ظرفیت ورزش میشود برای صلح و سازش استفاده کرد، افزود: نهادهای صلح و سازش در ورزش ظرفیت این را دارند که با حضور افراد صالح، خبره و مصلحی که بین خودشان انتخاب میکنند، هرگونه دعوا و اختلاف را بین خودشان حل کنند.
وی افزود: باید از ظرفیت ورزشکارانی که در رشتههای مختلف محبوب و مورد احترام مردم هستند، برای توسعه صلح و سازش استفاده شود و ما نمیخواهیم با یک شورای حل اختلاف اداری صلح و سازش را توسعه دهیم بلکه باید از سرمایه مهم اجتماعی ورزشکاران برای توسعه صلح در جامعه استفاده کنیم.
همچنین سیدحمید سجادی وزیر ورزش و جوانان نیز در این مراسم گفت: افتتاح مرکز داوری و میانجیگری ورزش اقدامی قابل توجه در راستای حل و فصل اختلافات و کاهش هزینههای دادرسی و همچنین کاستن از حجم پروندههای دستگاه قضایی محسوب میشود.
در پایان این مراسم از قهرمانان ورزشی کشور تقدیر شد.