دانشگاه علوم پزشکی آبادان هشدار داد : شهروندان از تردد غیر ضروری در فضای باز پرهیز کنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز آبادان، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی آبادان گفت: در روزهای اخیر شدت گرمای هوا به حدی بوده که ممکن است برخی افراد را دچار مشکل کند بنابراین باید با رعایت نکته های لازم خود را در برابر گرما محافظت کنیم.
عبدالله خوان زاده افزود: معمولا تمام افرادی که در محیط گرم فعالیت و یا ورزش میکنند در معرض ابتلا به گرمازدگی هستند و بیش از همه افراد کهنسال، کودکان و کسانی که داروهای ضد افسردگی و آرامبخش مصرف میکنند، برای ابتلا مستعدتر هستند.
او گفت: خشک و داغ شدن پوست، عدم تعریق، تنفس کوتاه و سریع، نبض سریع، سردرد و سرگیجه، استفراغ و تهوع و اسهال از علایم گرمازدگی هستند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی آبادان به اقدام های لازم برای جلوگیری از گرمازدگی اشاره کرد و گفت: وقتی که برای مدت طولانی در معرض تابش آفتاب یا در یک محیط گرم هستید، قبل، بعد و طی ورزش، آب زیادی بنوشید(حداقل سه لیتر در روز) به میزان کافی بخوابید و میوهها و سبزی های سرشار از پتاسیم را به میزان زیاد مصرف کنید تا بدنتان بتواند خودش را با گرما تطبیق دهد.
خوان زاده با تاکید بر اینکه بدن خود را خنک نگه دارید، اضافه کرد: اگر می توانید در معرض آفتاب قرار نگیرید و در سایه راه بروید یا از یک سایبان مثل چتر استفاده کنید، کِرم ضد آفتاب استعمال کنید، کلاه لبهدار روی سرتان بگذارید، عینک آفتابی بزنید و لباسهای نخی و نازک و گشاد با رنگ روشن بپوشید.
او ادامه داد: سعی کنید فعالیتها و کارهای بیرون خود را در وقت های خنکتر روز انجام دهید، ورزش و فعالیت بدنی کمتری در گرما انجام دهید، مخصوصاً اگر باعث می شود عرق زیادی کنید. نوشیدن آب به تنهایی برای بدن کافی نیست، باید بدانید که در هنگام عرق کردن علاوه بر دفع آب بدن، نمک نیز دفع می شود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی آبادان افزود: استفاده از خاکشیر یخمال یا شربت آبلیمو برای جلوگیری از گرمازدگی موثر است، از دادن هر گونه داروی تببُر مانند استامینوفن به افراد گرما زده خودداری کنید و اگر فرد فاقد هوشیاری است، او را به پهلو بخوابانید.
او در پایان از شهروندان خواست که در صورت مواجه شدن با فرد گرمازده با اورژانس 115 تماس حاصل فرمایند.